Iznajmiti ili kupiti stan? Što je bolje

Iznajmiti ili kupiti stan? Što je bolje

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:38
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Je li bolje kupiti ili iznajmiti stan?

Svakome od nas je san kupiti si svoj vlastiti stan odnosno svoj dom u kojemu ćete živjeti narednih godina svoga života. No, kupovina stana je veliki pothvat, jer to ipak zahtjeva veliko financijsko izdvajanje, što nije nešto za što je svatko od nas spreman. Možda i imate novca kod sebe, ali vam nedostaje još novca kako bi se kupili onaj stan koji vam se najviše i sviđa i ispunjava sve vape potrebe. U takvom situacijama vam može hitri kredit jako dobro doći. Hitri kredit se može kod svake kreditne kuće ili online banke, gdje vam omogućuju da na veoma jednostavan i brz način ugovorite svoj kredit za manje od 5 minuta. Nakon uspješnog odobrenja će vam oni automatski odmah isplatiti cijeli iznos kredita na vaš tekući račun, te po primitku možete odmah krenuti koristiti dobivena sredstava. Ovo je odlično rješenje ako si želite kupiti svoj dom, a nedostaje vam još malo novca. No, je li bolja kupovina stana ili najam, o tome ćemo vam više reći u nastavku članka.

Kada kupiti stan?

Kada pričamo o kupovini stana, većina ljudi se pita kada je pravo vrijeme za kupnju i je li bolje kupiti nego iznajmiti stan. Mnogi se odlučuju na kupnju stana kada financijski bolje stoje, imaju stalni posao, te nemaju aktivni kredit kojeg još otplaćuju. No, ne postoji izravni odgovor kod pitanja što je bolje, kupiti ili unajmiti si stan. Sve to ovisi o pojedincu, kako na financijskom planu stoje, koji su njihovi osobni ciljevi i životnom stilu. Primjerice, ako zbog posla se često morate seliti od jedne lokacije do druge, bolje vam je samo otići u najam nego si odmah kupiti svoj prostor. No, ako ste pronašli posao s kojim ste zadovoljni i vidite se na ovom poslu dugi niz godina, onda je dobro si kupiti i svoj vječni dom. Kod kupovine stana je dobra strana što ste odmah na startu ga otplatili, te jedine troškove koje imate je oni koji sami stvorite. Kod najma morate svaki mjesec izdvajati troškove, što nije zgodno ako primjerice volite putovati ili zbog svog posla morate često otputovati u neku drugu zemlju, te i dalje morate plaćati za najam. U tom vam pogledu je bolja kupnja nego najam stana.

Kada iznajmiti stan?

Kada je u pitanju je li bolje iznajmiti nego kupiti stan, to opet ovisi o vašem životnom stilu i financijama. Primjerice, ako se vi ili vaš partner često seli zbog prirode posla, onda vam je najam stana najbolja opcija. Lakše ćete otkazati najam nego prodati stan. Ujedno, ako ste tek krenuli raditi i još niste idealno kandidat za stambeni kredit kod svoje banke, najam stana vam je onda jedina opcija. Također, ako vi kao vi se ne osjećate spremnim se negdje smjestiti, bolje je onda otići u najam i vidjeti koji vam se grad više sviđa, koji vam kvart odgovara i slično. Ujedno, tu imate jednu određenu dozu slobode jer možete iskusiti život u raznim mjestima, pa čak i državama i malo proživjeti život prije nego što se odlučite smjestiti i započeti svoju obitelj. Kao što smo i ranije rekli, kupovina ili iznajmljivanje stana uvelike ovisi o tome koji su vaš životni ciljevi, kakav je vaš trenutni životni stil i kako stojite na financijskom planu. Na temelju toga možete vidjeti koja je vaša najbolja opcija i prema tome možete se odlučiti za ovaj veliki korak.

Tagovi:

Više članaka

Digitalna sigurnost u bankarskom sektoru

Digitalna sigurnost u bankarskom sektoru

Digitalna sigurnost u bankarskom sektoru temelji se na skupu principa i praksi koje su usmjerene na zaštitu i sigurnost informacijskih sustava koje banke koriste za pružanje svojih usluga. Ovi princip