Kako do Korčule

Kako do Korčule

Kako do Korčule iz Zagreba vlastitim automobilom

Ukoliko živite u Zagrebu i želite ići na godišnji na Korčulu, onda vas sigurno zanima kako do Korčule možete doći, u tome vam može pomoći trip.hr. Prva opcija se odnosi na odlazak na put vlastitim osobnim automobilom. Ukoliko idete vlastitim osobnim automobilom onda možete putovati ili autocestom A1 do Splita ili možete putovati jednom od državnih cesta koje vode do Splita.

Autocestom će vam trebati oko 3 sata vožnje, a državnom cestom oko 4 i pol do 5 sati vožnje. Kada dođete do Splita, sljedeća postaja vam je trajektna luka, gdje se možete ukrcati na trajekt koji spaja Split i Korčulu. Na trajekt možete ukrcati i svoj osobni automobil, ako to želite, ali će vam tada karta prijevoza biti skuplja. Druga opcija vam je produljiti svoje putovanje do Orebića, koji se nalazi na Pelješcu te se tamo ukrcati na trajekt, koji će vas ispasti jeftinije zbog izrazito male udaljenosti između Orebića i Korčule. Sada kada znate kako do Korčule jednostavno upalite svoj osobni automobil i zaputite se prema Korčuli.

Kako do Korčule iz Osijeka

Ako pak s druge strane živite u Osijeku i želite znati kako do Korčule, onda pročitajte ovaj tekst kako bi saznali sve o tome. Ukoliko putujete iz Osijeka do Korčule osobnim automobilom, onda će se vaš put ponešto razlikovati od puta osobe koja putuje iz Zagreba. U vašem slučaju opcija državnom cestom nije isplativa, jer ćete previše vremena provesti na putu s obzirom da je Osijek podosta udaljen od Korčule.

Za vas je idealno rješenje autocesta. Prvo se trebate kod Osijeka priključiti na autocestu A5, koja će vas odvesti do autoceste A3. Zatim autocestom A3 putujte sve do Zagreba, gdje ćete se priključiti na autocestu A1, koja kao što je već navedeno vodi do Splita. Jednom kada dođete do Splita imate jednake opcije kao i osoba koja putuje iz Zagreba.

Naime, ako vam je trajekt u Splitu preskup, možete produžiti do Orebića. No, ukoliko vam i putovanje autocestom predstavlja predugu opciju, onda je za vas rješenje putovanje avionom. Naime, zrakoplovom možete doći od Osijeka do Splita ili Dubrovnika i onda iz tih dviju destinacija možete trajektom do Korčule. Ako živite u Osijeku sada znate kako do Korčule.

Kako do Korčule iz Rijeke

Ukoliko ste stanovnik Rijeke i želite znati kako do Korčule, onda nemojte preskočiti ovaj tekst, jer vam on donosi sve potrebne informacije o tome kako do Korčule iz Rijeke. Za vas, baš kao i za stanovnike Zagreba i Osijeka, autocesta predstavlja najbolje rješenje. Naime, prvo se trebate priključiti na autocestu A7, koja će vas priključiti u Ličko-senjskoj županiji na autocestu A1. Autocesta A1 će vas odvesti do Splita i tada imate iste opcije kao stanovnici Osijeka i Zagreba, ukrcati se na trajekt u Splitu ili produžiti do Orebića i tamo se ukrcati na trajekt.

Ukoliko ste osoba koja ima bolje financijsko stanje, tj. možete si priuštiti vlastiti privatni zrakoplov, onda možete zrakoplovom doći od aerodroma na Krku do Splita ili Dubrovnika. Jednom kada sletite morate se ukrcati na trajekt, kako bi mogli doći do Korčule. S druge strane, ukoliko posjedujete kvalitetni brod koji može ploviti na veće udaljenosti, onda možete direktno ploviti od Rijeke do Korčule.

Tagovi:

Više članaka