Kako funkcionira kreditna kartica

Kako funkcionira kreditna kartica

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kreditna kartica služi za bezgotovinsko plaćanje na rate

Svim bankovnim karticama možete plaćati robu, usluge i račune ukoliko na svom tekućem računu imate novca. Kreditna kartica služi za bezgotovinsko plaćanje na rate, a također možete podizati i novac na bankomatima do dnevnog limita ili limita kredita po kartici, a broj rata za otplatu ide prema ugovoru ili naknadnom dogovoru. Ostale kartice na bankomatima ili tijekom plaćanja skidaju novac sa vašeg računa, a kreditnom karticom uzimate novac iz kredita koji vam je odobren prilikom izdavanja kartice.

Kada vam je kreditna kartica u džepu vi zapravo imate trajno otvoren kredit i mnogi građani upravo kreditnom karticom povećavaju svoje platežne mogućnosti da bi održali egzistenciju u vremenima kada im redovna primanja ne mogu pokrivati sve potrebe i iznenadne urgencije. Odobrenje za kreditnu karticu možete dobiti samo ako su novčana kretanja po vašem tekućem računu, redovna i uredna, ako ako nema nedopuštenih minusa ni prekoračenja dopuštenih minusa, barem to vrijedi za bankovne kreditne kartice.

Kreditna kartica povlači novac iz kreditne linije uz kamate

Plaćanje roba, usluga i računa karticama može biti jako varljivo, jer vlasnici s karticom u rukama na nekoj blagajni ili šalteru nemaju onaj opipljivi osjećaj novca u rukama, plaćaju plastikom i lako izgube kontrolu nad trošenjem. No, važno je ostati svjestan da kreditna kartica povlači novac iz kreditne linije uz kamate, što znači da novac koji potrošite plaćajući kreditnom karticom ima svoju cijenu, kao i svaki drugi kredit. Pri transakcijama ostanite svjesni da to nije besplatni novac.

Za sva plaćanja preko kreditnih kartica naplaćuju se kamate koje mogu biti prilično visoke, a povijest plaćanja i povrata banci mogu bitno utjecati na vašu kreditnu sposobnost. O vašoj kreditnoj sposobnosti u trenutku izdavanja kreditne kartice ovisi i koliki limit će vam biti odobren na kreditnoj kartici. Bez obzira na odobreni limit na vašoj kreditnoj kartici kod novih plaćanja morate voditi računa o redovnom priljevu novca na vaš račun jer banka troškove sa kreditne kartice pokriva sa vašeg računa.

Kreditna kartica je najjednostavnije rješenje u hitnim situacijama

U nekim zemljama Europe kao što je Bugarska popularni su pojmovi za pretraživanje kao бързи кредити što u prijevodu znači brzi krediti, no uz kredite su kreditne kartice na drugom mjestu. Naravno, uz banke, kreditne kartice izdaju i druge kartičarske kuće koje vam tako omogućuju kupovinu roba i usluga uz odgodu plaćanja od mjesec dana. Kreditna kartica je najjednostavnije rješenje u hitnim situacijama bilo da trebate gotovinu ili da morate obaviti hitnu kupovinu, platiti registraciju i slično. To je ujedno i najjednostavniji kredit bez papirologije, jamaca, ovjera kod javnog bilježnika i drugih kreditnih zavrzlama. Banka za vas plaća odmah, a vi ćete za mjesec dana odgode plaćanja već naći rješenje.

Dakle, kreditna kartica vam u svakom trenutku omogućava mini gotovinski kredit, no to vas ne bi trebalo zavesti i navesti na nekontrolirano trošenje, jer u konačnici to može ispasti vrlo skup novac, naročito ako upadnete u neuredno plaćanje, pa vam na ugovorene kamate počnu sjedati i zatezne kamate. I kada vas pritisnu potrebe i urgencije, ne smijete iz vida izgubiti svoje mogućnosti otplate, jer ako se to dogodi ostajete bez kreditne sposobnosti i bez kartice. što u

Tagovi:

Više članaka

Kako dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako dobiti zajam za kupnju automobila?

Prvi korak u procesu dobivanja zajma za kupnju automobila jest procjena vaših financijskih mogućnosti. Prije nego što se odlučite za zajam, preporučljivo je napraviti detaljan pregled svojih prihoda i