Kako gatati sa običnim kartama

Kako gatati sa običnim kartama

Gatanje za početnike

Čitanje karata ili tarot općenito zahtijeva visoku koncentraciju, kao i posvećivanje učenju i razumijevanju. Kako započeti gatanje? Ako ste novi u svijetu čitanja karata, tada se morate upoznati sa samim osnovama koje će Vam pomoći u razvijanju vlastite tehnike. Od kuda krenuti? Prvo pronađite mjesto na kojemu ćete čitati. Probajte se povući na mirno mjesto u kući ili stanu, jer potrebno je izbjeći bilo kakvu smetnju s strane. Prostor u kojem boravite bi trebao biti uredan, a stol na kojemu čitate mora biti određen samo za karte. Na stol možete postaviti stvari koje Vas opuštaju – svijeće, kristali, cvijeće.

Gatanje kreče onog trenutka kada izvadite karte na stol. Vaša intuicija i instinkt igraju veoma važnu ulogu u čitanju karata. Da, potrebno je da se upoznate sa određenim simbolima na kartama, no važno ih je spajati sa svojom intuicijom i svojim viđenjem odgovora. Veoma bitan korak je biti fokusiran na određenu kartu. Nemojte unaprijed smišljati odgovore u glavi i onda ih stavljati u okvir karte. Svaka karta ima svoje značenje, i nemoguće je unaprijed prepoznati koji odgovor ona donosi i zašto. Kod otvaranja karte, fokusirajte se na njeno značenje po teoriji, i tek onda se povežite sa vašim viđenjem.

Kako funkcionira gatanje?

Mnogi misle kako se karte koriste samo za proricanje budućnosti, ali samo gatanje i predviđanje nije njihov jedini smisao. Gatanje je razvijanje vlastite intuicije, ono je slušanje našeg unutrašnjeg JA i primjenjivanje toga na otvorene karte. Sigurno se pitate kakve veze ima intuicija sa čitanjem unaprijed opisanih karata? Intuicija je vodilja prema odgovorima. Bez nje ne postoji preispitivanje, kao ni odluke. Naša unutarnja mudrost krije sve odgovore, no ona je često pod raznim oblicima smetnji koje joj ne dopuštaju da diše.

Ukoliko želite postati tarot majstor, tada se morate voditi intuicijom i simbolima na kartama. Što se događa kada u čitanje karata uvedemo našu intuiciju? Tada vi dobivate određenu povezanost s kartama, i one krenu primati određene poruke koje ćete Vi lakše prepoznati. Na prvu možda zvuči kao zaista težak proces, jer potrebno je imati atmosferu, opustiti se, imati karte, slušati sebe. Spajanje s kartama će Vam doći automatski nakon par pokušaja, no važno je da ste uporni. Tarot stručnjaci uvijek savjetuju da svoji prvi špil odabirete prema energiji, jer su Vas privukle s razlogom.

Uvod u gatanje

Svaki početak je težak, pa tako i ovaj. Tarot karte nisu nešto što ćete tek toliko naštrebati i prezentirati drugima, one su moćan alat za uvid u nas same. Uvod u gatanje se sastoji od odabira pravih karata, odabira određene literature za pomoć, odabira mjesta za gatanje, slaganja atmosfere i opuštanje uma. Sva ova priprema će Vam omogućiti da se na brži i kvalitetniji način spojite sa svojim tarot kartama. U početku je iznimno bitno da se ne živcirate, jer riječ je o negativnoj emociji. Karte ćete usvajati do dva mjeseca, i to je sasvim normalno

Kod procesa učenja, možete voditi dnevnik u kojemu zapisujete što mislite da određena karta znači. Zapišite svoje emocije koje se pojavljuju prilikom otvaranja i gradite svoji način čitanja. Ovim načinom gradite izoštravanje vještine i učinite na određenim greškama. Zara tarot stručnjaci Vam mogu objasniti detaljan proces učenja, no za sami postupak učenja se morate pobrinuti sami. Ne postoji određena škola ili tečajevi koji Vam mogu usaditi navedeno znanje, ono se stječe preko volje i rada na intuiciji.

Tagovi:

Više članaka