Kako odabrati grudnjak

Kako odabrati grudnjak

Savjeti kako odabrati grudnjak koji je pravi za vas

Samo budite strpljivi i dajte si vremena da isprobate sve što je dostupno. Postoji više veličina i stilova i marki nego doslovno ikad prije, nikad nije bilo bolje vrijeme za pronaći taj savršeni grudnjak. Evo kako odabrati grudnjak. Potpuno je u redu imati više “ispravnih” mjerenja, ovisno o grudnjaku. Sasvim je normalno nositi više veličina, pogotovo dok mijenjate marke ili stilove ili čak doba mjeseca. Veličina koju nosite u grudnjaku bez naramenica možda neće biti veličina koju nosite u dubokom umakanju ili pak veličina koju nosite u Panacheu možda neće biti veličina koju nosite u Wacoalu. Ne sputavajte se da ste jedna određena veličina. Umjesto toga, obratite pažnju na to kako se grudnjak osjećate na vašem tijelu.

Vaš bi obrubnica trebala biti u ravnini i paralelna s podom. Ne bi trebala biti postavljanja na bok ili u obliku luka ili se podizati straga. Ako išta od ovoga radi, znači da vam ne pruža potrebnu podršku (sjetite se: većina potpore u grudnjaku dolazi iz obrubnica i naramenica). Što je traka deblja, dobit ćete više podrške, a grudnjak bez žice ima izuzetno široku traku s dvostrukom postavom koja je dizajnirana da sjedi tamo gdje treba, tako da ćete dobiti najveću potporu oko trupa bez ikakvog nabiranja ili podbadanja. Ako vam stil grudnjaka ne odgovara, evo znakovitog znaka kako odabrati grudnjak. Traka (onaj središnji dio između dvije košarice) trebala bi ležati ravno na vašoj prsnoj kosti. To se naziva ‘hvatanje’ i pomaže usidriti grudnjak. Ako traka pluta s tijela ili se kreće, dobit ćete puno pomaka i migoljenja u košaricama. Glavna iznimka od ovih smjernica? Grudnjaci bez žice. Grudnjaci bez žica neće imati traku koja se lijepi.

Kako odabrati grudnjak i prepoznati svoju veličinu

Ako se donji dio pogrešno priklonio, vjerojatno ste pogriješili u veličini ili stilu te vam treba pomoć pri tome kako odabrati grudnjak. Još jedan ogroman pokazatelj da nosite pogrešnu veličinu je taj da donji rub nije tamo gdje bi trebao biti. Donji dio trebao bi u potpunosti zatvoriti tkivo dojke. Ne želite da žica leži na dojkama ili da kopa po stranama dojke. Ako primijetite da žice ne zatvaraju dojku u potpunosti, vjerojatno niste u svojoj najprikladnijoj veličini.

Mekše ili viseće grudi mogu imati problema s punjenim košaricama, dok veće veličine košarica, posebno one iznad G ili više, mogu otkriti da pune košarice ne pružaju potporu onoliko koliko bi željele. Umjesto toga, predlaže se da isprobate drugačiji stil, poput demi-cup grudnjaka Simone Perele Amour. Umjesto košarica sa punjenjem, ima potpornu čipku, šavove kako bi vam pružio prirodan oblik koji se lakše prilagođava veličini šalice. Ako su vam prsa manja, nemojte isključiti male veličine. U tom slučaju, evo kako odabrati grudnjak za sitniji okvir i male veličine i male veličine košaricama. Odaberite grudnjak sa uskim trakama, plitkim košaricama i usko postavljenom građom, on nudi potporu i oblik koji sitne žene možda ne bi bile u mogućnosti imati kod grudnjaka izrađenih za veće košarice.

Kako odabrati grudnjak ispravnim mjerenjem

Dakle, kako odabrati grudnjak pravilnim mjerenjem. Bradavice bi vam trebale biti na pola puta između lakta i ramena. Ako su niže, zategnite naramenice da se podignu. Možete mjeriti i bez grudnjaka, ali možda će biti malo izazovnije kada se stvari mogu kretati. Stojeći ispred zrcala, mekom trakom izmjerite oko rebara točno ispod grudi. Ovdje se također obrubnica vašeg grudnjaka obavija oko vašeg trupa. Čvrsto povucite traku. Zapišite ovo mjerenje. Koristite zrcalo kako biste bili sigurni da je traka točno paralelna s podom. Ako je vaše mjerenje negdje između dva broja, zaokružite na najbliži cijeli broj. Pronađite veličinu poprsja. Omotajte mjernu traku oko leđa i izmjerite dojke u njihovoj najpotpunijoj točki, obično na bradavici. Zapišite ovo mjerenje.

Budući da veličina košarice može varirati na temelju hormona i nadutosti, pokušajte izmjeriti dan kada se vaše grudi osjećaju relativno normalno.
Kao i kod mjerenja opsega, zaokružite na najbliži cijeli broj ako je vaše mjerenje razlomak. Opet, budite sigurni da je vrpca ravno preko leđa. Mjerna traka ne bi trebala biti okrenuta prema leđima prema bradavicama. Sve žene imaju jednu dojku veću od druge, pa budite sigurni da mjerite s punijom dojkom.

Na web mjestu tvrtke trebala bi biti tablica veličine, a pomoću mjerenja opsega i poprsja možete pronaći koju šalicu želite. Kombinirajte veličinu košarice s mjernim trakama i dobit ćete konačnu veličinu grudnjaka. Dakle, 34C znači da imate 34-inčni pojas i C košaricu. Imajte na umu da veličina košarice nije ista za svaku veličinu trake. Košarica od 34B bit će manja od šalice od 36B. Kada mijenjate grudnjake, ako promijenite veličinu trake, morat ćete promijeniti i veličinu košarice. Ako vam je potrebna veća traka, spustite se u veličinu košarice. Dakle, umjesto 34B, poželjet ćete 36A. Ako trebate manju veličinu trake, povećajte veličinu košarice. Umjesto 34B, idite na 32C. Važnije je imati precizno mjerenje opsega od mjerenja košarice.

Zatražite pomoć od stručnjaka ako vam je potrebna i da biste znali u potpunosti kako odabrati grudnjak. Ako niste sigurni činite li to ispravno, želite drugo mišljenje ili vam se jednostavno ne da mjeriti, svratite u bilo koju trgovinu grudnjaka ili donjeg rublja ili odjel i zatražite pomoć prodajnog suradnika. Pomagati kupcima da pronađu najbolji grudnjak dio je njihova posla i oni će točno znati što treba učiniti.

Tagovi:

Više članaka