Kako otvoriti jdoo

Kako otvoriti jdoo

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:42
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti jdoo osnovni podaci

Razmišljate pokrenuti svoj posao? Niste sigurni u kojem obliku da pokrenete svoj posao? Uzeli ste u obzir opciju joo -a, ali ne znate ništa o tome? Kako otvoriti jdoo osnovni podaci će vam pomoći u odluci o tome da li želite svoj posao pokrenuti kao joo. Kako bi osnovali jdoo, morate ispoštovati, tj. ispuniti devet zahtjeva.

Prvo što morate je odabrati ime svog jdoo-a. To ćete učiniti na način da poštujete propisana pravila vezana za to. Provjerite u sudskom registru da li postoji već joo sa imenom koje ste vi odabrali. Obavezno je da ime sadrži naznaku čime će se jdoo baviti u svom poslovanju. Kod odabira djelatnosti savjetuje vam se da odaberete što više djelatnosti iz nacionalne klasifikacije djelatnosti iz 2007. godine. Naime, s obzirom da zakonom nije ograničen broj djelatnosti kojima se može baviti jedan jdoo, odaberite ih što više jer se naknadno ubacivanje naplaćuje.

Dokument, na kojem piše naziv vašeg jdoo zajedno sa popisom djelatnisti, potrebno je da se obratite javnom bilježniku. On će napraviti zapisnik o osnivanju i prijavu upisa društva u sudski registar, te izjavu o nepostojanju neizmirenih dugovanja. Svi dokumenti trebaju biti ovjereni od strane bilježnika.

Nakon ovjere, uzmite dokumente i otiđite u banku kako bi uplatili temeljni kapital u iznosu od 1.5 eura. Nakon dobivene potvrde u uplati, otiđite nazad kod javnog bilježnika koji će podnijeti prijavu za otvaranje jdoo-a Trgovačkom sudu. Za pravilno poslovanje jdoo-a morate izraditi pečat i otvoriti račun u banci. Kako otvoriti jdoo osnovni podaci su tu kako bi vam olakšali odluku o tome da li želite svoj posao pokrenuti u obliku jdoo-a.

Kako otvoriti jdoo i nameti koji se moraju plaćati

Svaki oblik poslovanja za sobom vuče i nekakve obveze pa tako i jdoo. Kako otvoriti jdoo i nameti koji se moraju plaćati se prije svega odnose na mjesečne izdatke koje mora podmiriti svaki jdoo Svaki jdoo mora imati prostor u kojem će obavljati svoje poslovanje. Obvezani ste imati poslovni prostor sa adresom koja je valjana, te taj isti poslovni prostor morate prijaviti kao sjedište svog jdoo-a. Ako ste svoj jdoo otvorili nakon prosinca 2016. godine oslobođeni ste plaćanja mjesečne članarine HGK-u, u prvoj godini poslovanja, a ako ste otvorili prije naznačenog perioda dužni ste plaćati mjesečnu članarinu u iznosu od 6 eura. Navedenu članarinu morate uplatiti na odgovarajući bankovni račun HGK-a, u propisanom vremenskom razdoblju. Ukoliko djelatnosti kojima se bavi vaš jdoo spadaju u skupinu djelatnosti koje su dužne plaćati mjesečnu članarinu turističkoj zajednici, računajte da morate i to podmirivati svaki mjesec. Morate plaćati i određenu naknadu za funkciju šuma. Isto tako morate plaćati i komunalnu naknadu koja ovisi o tome u kojem gradu ili općini poslujete. Kako otvoriti jdoo i nameti koji se moraju plaćati bitne su stavke koje morate znati prije nego se odlučite da se vaš posao pokrenu u obliku jdoo-a.

Kako otvoriti jdoo i kako ga zatvoriti

Kako otvoriti jdoo i kako ga zatvoriti su činjenice koji svaki poduzetnik mora znati. Postoje dva načina na koji se jdoo može zatvoriti. Prvi način na koji se jdoo može zatvoriti se odnosi na odluku Trgovačkog suda o zatvaranju jd. oo. Sud takvu odluku automatski donosi u slučaju da niste tri godine prikazali svoje financijsko poslovanje, tj. izvještaje. Kada se provede odluka suda, imovina i sredstva jdoo-a se temeljem zakona dijele drugim fizičkim i pravnim osobama. Drugi način se odnosi na odluku vlasnika jdoo-a od ukidanju istoga. Odlukom o zatvaranju imenuje se i pravna osoba koja će provesti navedeno zatvaranje. Za zatvaranje jdoo-a potrebno je podmiriti i propisane troškove, prije svega troškove samog zatvaranja, ali i troškove javnog bilježnika. Podmiriti se trebaju i troškovi suda za promjenu statusa poduzeća. Postoje i knjigovodstveni troškovi vezani uz izradi posljednjeg financijskog izvješća. Ovaj čitavi tekst bi vam trebao biti od velike pomoći u razjašnjavanju pitanja kako otvoriti jdoo i kako ga zatvoriti.
Tagovi:

Više članaka

Koji su uvjeti za dobivanje online pozajmice?

Koji su uvjeti za dobivanje online pozajmice?

Kada govorimo o osnovnim kriterijima za dobivanje online pozajmice, prvo je bitno razumjeti da su online pozajmice postale popularne zbog svoje brzine i jednostavnosti procesa. No, unatoč tome, postoj

Zajmovi za kupnju nekretnine: Što trebate znati

Zajmovi za kupnju nekretnine: Što trebate znati

Kada razmišljate o kupnji nekretnine, jedan od ključnih koraka je razumijevanje različitih vrsta zajmova koji su vam dostupni. Zajmovi za kupnju nekretnine dolaze u mnogim oblicima i svaki od njih ima