Kako otvoriti paušalni obrt

Kako otvoriti paušalni obrt

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:42
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti paušalni obrt i što je to

Razmišljate o pokretanju vlastitog privatnog posla, ali niste sigurni o kojem bi obliku on trebao biti. Čuli ste za paušalni obrt, ali niste sigurni kako otvoriti paušalni obrt i što je to uopće? Ne brinite, u nastavku teksta vam donosimo odgovore na ta pitanja. Ukratko rečeno paušalni obrt je svaki onaj obrt koji plaća paušalni porez.

Drugim riječima, to je vrsta obrta kojoj je unaprijed određen iznos godišnjeg poreza, koji mora platiti, na temelju procjene novčanog prometa koji bi taj obrt trebao ostvariti u tekućoj godini. S obzirom na procijenjeni promet obrt se svrstava u odgovarajući porezni razred. No, da bi obrt zadržao status paušalnog, njegov promet ne smije prijeći 40000 eura . Ako smatrate da će vaš obrt zaraditi više od navedenog iznosa ili jednostavno želite zarađivati više, onda paušalni obrt nije opcija za vaš privatni posao.

Kod otvaranja paušalnog obrta bitno se pridržavati zakona i savjeta obrtničke komore za paušalni obrt. Ako vam nakon ovog teksta ostanu određene nejasnoće o tome kako otvoriti paušalni obrt i što je to otiđite do najbliže obrtničke komore po dodatne informacije o tome.

Kako otvoriti paušalni obrt i koje su obveze

Nakon što ste saznali što je to paušalni porez, možda vam ostaje nepoznanica kako otvoriti paušalni obrt i koje su obveze tog istog paušalnog obrta. Prva i jedna od najbitnijih obveza je ta da svaki paušalni obrt mora voditi svoju knjigu prometa. Knjiga prometa je bitna jer se u njoj nalaze zapisi o svim računima koji su izdani i naplaćeni.

Obveza vođenja knjige prometa je propisana zakonom. Nadalje, ako zapošljavate određenu osobu morate o njegovom radu voditi evidenciju, također propisanu zakonom. Paušalni obrt mora za svaku isporučenu uslugu ili proizvod izdati valjani račun sa svim potrebnim podacima, zakonom propisanima. Račun mora biti izdan najmanje u dva primjerka, od kojih jedan ide kupcu, a drugi ostaje paušalnom obrtu za evidenciju.

Paušalni obrt je obvezan ispuniti poreznu prijavi i platiti izračunati porez. Ukoliko paušalni obrt u svom poslovanju zanemari jednu od navedenih obveza može biti sudski kažnjen. Obavezno saznajte sve o tome kako otvoriti paušalni obrt i koje su obveze kako bi mogli biti sigurni da vaš paušalni obrt posluje po svim propisima i pravilima.

Kako otvoriti paušalni obrt i koji su novčani nameti

Za kraj vam ostaje saznati kako otvoriti paušalni obrt i koji su novčani nameti pa puni informacija možete krenuti u otvaranje svog vlastitog paušalnog obrta. Kako je već spomenuto, glavni namet koji svaki paušalni obrt mora plaćati je porez. Porez za paušalne obrte je unaprijed određen i podijeljen je u pet skupina.

Osim paušalnog poreza svaki paušalni obrt, tj. vlasnik tog obrta mora plaćati i mjesečne doprinose o iznosu nešto malo manjem od 200 eura. Mjesečni doprinosi se odnose na mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Čitanjem ovog teksta saznati ćete sve o tome kako otvoriti paušalni obrt i koju su novčani nameti za njegovo poslovanje.
Tagovi:

Više članaka

Koji su uvjeti za dobivanje online pozajmice?

Koji su uvjeti za dobivanje online pozajmice?

Kada govorimo o osnovnim kriterijima za dobivanje online pozajmice, prvo je bitno razumjeti da su online pozajmice postale popularne zbog svoje brzine i jednostavnosti procesa. No, unatoč tome, postoj

Zajmovi za kupnju nekretnine: Što trebate znati

Zajmovi za kupnju nekretnine: Što trebate znati

Kada razmišljate o kupnji nekretnine, jedan od ključnih koraka je razumijevanje različitih vrsta zajmova koji su vam dostupni. Zajmovi za kupnju nekretnine dolaze u mnogim oblicima i svaki od njih ima