Kako otvoriti paušalni obrt

Kako otvoriti paušalni obrt

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 30.09.2023 u 09:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti paušalni obrt i što je to

Razmišljate o pokretanju vlastitog privatnog posla, ali niste sigurni o kojem bi obliku on trebao biti. Čuli ste za paušalni obrt, ali niste sigurni kako otvoriti paušalni obrt i što je to uopće? Ne brinite, u nastavku teksta vam donosimo odgovore na ta pitanja. Ukratko rečeno paušalni obrt je svaki onaj obrt koji plaća paušalni porez.

Drugim riječima, to je vrsta obrta kojoj je unaprijed određen iznos godišnjeg poreza, koji mora platiti, na temelju procjene novčanog prometa koji bi taj obrt trebao ostvariti u tekućoj godini. S obzirom na procijenjeni promet obrt se svrstava u odgovarajući porezni razred. No, da bi obrt zadržao status paušalnog, njegov promet ne smije prijeći 40000 eura . Ako smatrate da će vaš obrt zaraditi više od navedenog iznosa ili jednostavno želite zarađivati više, onda paušalni obrt nije opcija za vaš privatni posao.

Kod otvaranja paušalnog obrta bitno se pridržavati zakona i savjeta obrtničke komore za paušalni obrt. Ako vam nakon ovog teksta ostanu određene nejasnoće o tome kako otvoriti paušalni obrt i što je to otiđite do najbliže obrtničke komore po dodatne informacije o tome.

Kako otvoriti paušalni obrt i koje su obveze

Nakon što ste saznali što je to paušalni porez, možda vam ostaje nepoznanica kako otvoriti paušalni obrt i koje su obveze tog istog paušalnog obrta. Prva i jedna od najbitnijih obveza je ta da svaki paušalni obrt mora voditi svoju knjigu prometa. Knjiga prometa je bitna jer se u njoj nalaze zapisi o svim računima koji su izdani i naplaćeni.

Obveza vođenja knjige prometa je propisana zakonom. Nadalje, ako zapošljavate određenu osobu morate o njegovom radu voditi evidenciju, također propisanu zakonom. Paušalni obrt mora za svaku isporučenu uslugu ili proizvod izdati valjani račun sa svim potrebnim podacima, zakonom propisanima. Račun mora biti izdan najmanje u dva primjerka, od kojih jedan ide kupcu, a drugi ostaje paušalnom obrtu za evidenciju.

Paušalni obrt je obvezan ispuniti poreznu prijavi i platiti izračunati porez. Ukoliko paušalni obrt u svom poslovanju zanemari jednu od navedenih obveza može biti sudski kažnjen. Obavezno saznajte sve o tome kako otvoriti paušalni obrt i koje su obveze kako bi mogli biti sigurni da vaš paušalni obrt posluje po svim propisima i pravilima.

Kako otvoriti paušalni obrt i koji su novčani nameti

Za kraj vam ostaje saznati kako otvoriti paušalni obrt i koji su novčani nameti pa puni informacija možete krenuti u otvaranje svog vlastitog paušalnog obrta. Kako je već spomenuto, glavni namet koji svaki paušalni obrt mora plaćati je porez. Porez za paušalne obrte je unaprijed određen i podijeljen je u pet skupina.

Osim paušalnog poreza svaki paušalni obrt, tj. vlasnik tog obrta mora plaćati i mjesečne doprinose o iznosu nešto malo manjem od 200 eura. Mjesečni doprinosi se odnose na mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Čitanjem ovog teksta saznati ćete sve o tome kako otvoriti paušalni obrt i koju su novčani nameti za njegovo poslovanje.
Tagovi:

Više članaka

Kako izabrati najboljeg kreditnog posrednika?

Kako izabrati najboljeg kreditnog posrednika?

Kada se odlučite za uzimanje kredita, važno je pronaći najboljeg kreditnog posrednika koji će vam pomoći u procesu. No, kako izabrati najboljeg kreditnog posrednika? U ovom članku, pružit ćemo vam sav

Koliko gotovine trebam držati u banci

Koliko gotovine trebam držati u banci

Pitate se da li je banka najbolje mjesto gdje vaša gotovina treba biti? Odgovor je vrlo jasan, najsigurnije mjesto za vašu gotovinu je banka. Iako nećete dobiti velike kamate na svoj nov

Koliko biste trebali uštedjeti svaki mjesec

Koliko biste trebali uštedjeti svaki mjesec

Htjeli biste uštedjeti nešto novaca i znate zašto vam štednja treba, imate cilj koji želite ostvariti. Na primjer želite uštedjeti novac za neko putovanje o kojem razmišljate već neko vrijeme no nikak