Kako vezati kravatu

Kako vezati kravatu

Kako vezati kravatu za svakodnevno nošenje

Postupak kako vezati kravatu koja je za svakodnevno nošenje te vezanje tradicionalne kravate za vjenčanje vrlo je sličan, osim kod ležerne kravate kojoj želite stvoriti ispuhan izgled, a kod vjenčane kravate ju nastojite napraviti glatkom i ravnom.

Pa evo kako vezati kravatu, korak po korak. Objesite kravatu oko vrata jednim krajem malo duljim od drugog. Zamotajte dugi kraj preko prednje strane kraćeg kraja. Kontinuirano omatajte dugi kraj dok ne dobijete jednu cjelovitu petlju oko vrha kratkog kraja. Ponovno krenite, ali dok dolazite do stražnje strane petlje, navucite dugački kraj preko vrha petlje s leđa. Dugi kraj povucite do kraja preko petlje dok ne visi s prednje strane. Svu tkaninu stavite iza prsluka za vjenčanu kravatu ili u košulju s otvorenim ovratnikom za povremenu ili dnevnu kravatu.

Sad kad ste uspješno svezali kravatu, vrijeme je da postanete stvarno kreativni. Svijetle boje i upadljivi dizajni najbolji su za dnevnu upotrebu kravata, a za ozbiljnije ili formalnije događaje poput vjenčanja najbolje su vjenčane kravate u običnim, neupadljivim bojama. Što god odabrali, budite raskošni, ipak su to kravate!

Kako vezati kravatu da izgleda formalno i svečano

Naučite kako vezati kravatu kao svečanu dnevnu askotu koja je također poznata i kao kravata. To je način sa vrlo vintage estetikom, a posebno je popularan u Britaniji. Još uvijek možemo vidjeti odjevanje iste za vjenčanja ili u Royal Ascotu kada ljudi jutarnju odjeću nose s cilindrom i odgovarajućim tipom Ascot.

Prva je ona popularnija ona koja se uglavnom viđa na svadbenim zabavama, saznajte kako vezati kravatu za velike svadbene svečanosti i izgledajte kao lord. Pronađite naljepnicu u sredini svečane askote i čvrsto je postavite na stražnji dio vrata. Ne želite da obje strane budu iste duljine pa povlačite s desne strane dok ne bude oko 4 do 5 centimetara duže što je oko 10 do 12 i pol centimetara. Idealno bi bilo da formalni ascot bude vrlo širok s lijeve strane i vrlo tanak s desne. Sada uzmite tanki kraj s desne strane, preklopite ga dijagonalno preko lijeve, lijevom rukom uzmite dio koji ste upravo preklopili i vratite ga na izvornu stranu, povucite malo pripijeno. Dalje opet, dovedite onaj kraj koji ste upravo doveli udesno i preklopite ga još jednom okolo da biste stvorili ono što će biti čvor. Sada lijevom rukom uzmite vrh koji se vraća unatrag i gurnite ga gore sa stražnje strane da izađe na vrh. Povucite malo pa se vaš čvor malo stegne. Baš kao i obični čvor s četiri ruke, i sada uzmete vrh i gurnete ga kroz rupu koju ste upravo stvorili. U idealnom slučaju, želite se povući i malo pogurati taj čvor, tako da stvorite neke bore i tako ne izgleda kao uobičajena kravata. Primijetit ćete i da je puno veći i to je u redu.
Nakon što to učinite, jednostavno povucite dugi kraj straga i namjestite čvor dok ne sjedne čvrsto uz vaš ovratnik. Kao što vidite, prednji kraj je puno kraći od stražnjeg i izgleda nekako čudno, međutim, svečani Ascot nosite samo sa službenim prslukom ili prslukom. Kao posljednji korak, jednostavno ga morate ugurati u prsluk i izgleda sjajno. Voila!

Kako vezati kravatu i savjeti kako ju odabrati

Prije no što istražite kako vezati kravatu, trebali ste i razmotriti savjete kako pronaći pravu kravatu za sebe. Često na svečanostima viđemo muškarce sa predugom ili prekratkom kravatom, što na kraju dana izgleda jako smiješno, zar ne?

Uzmite u obzir da nakon šta objesite kravatu oko vrata tako da je jedan kraj duži od drugog. Postavite kravatu tako da visi neravnomjerno. Jedan kraj trebao bi se protezati malo dulje od drugog. Razmislite da bilo koji kraj bude bliži vašoj dominantnoj ruci duljim krajem kako biste malo olakšali vezivanje, to su neke osnove kod učenja kako vezati kravatu.

Završite svoj poslovni izgled kravatom, kako biste dodali jedinstveni stil koji će vas izdvojiti. Kravate su rjeđi dodatak i sjajan način da dodate interes običnom poslovnom odijelu. Kravate se labavije nose oko vrata nego kravate i formalnija su opcija tijekom toplijih mjeseci.

Nosite kravatu odvezanu oko vrata poput šala. Obložite kravatu sportskim kaputom ili sakoom i dopustite joj da vam odriješeno visi oko vrata za opušten izgled. Kravata će stvoriti vizualni interes dodavanjem jedinstvene teksture i boje vašoj odjeći. Za malo više chic izgled, ispod sportskog kaputa i kravate odjenite košulju s ovratnikom. Za opušteniji i ležerniji izgled, kombinirajte ležernu košulju sa svojim sportskim kaputom i kravatom.

Tagovi:

Više članaka