Koliko biste trebali uštedjeti svaki mjesec

Koliko biste trebali uštedjeti svaki mjesec

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:42
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zašto vam je potrebna štednja

Htjeli biste uštedjeti nešto novaca i znate zašto vam štednja treba, imate cilj koji želite ostvariti. Na primjer želite uštedjeti novac za neko putovanje o kojem razmišljate već neko vrijeme no nikako da skupite novac koji vam je potreban za to putovanje. Možda želite uštedjeti novac za novi automobil koji si ne možete priuštiti jer nemate ušteđevinu, no ipak ako biste na neki način pronašli način da uštedite barem dio novaca za novi automobil, manja bi svota bila za dizanje kredita za ovu veliku investiciju.

Štednja nije stvar koju možete riješiti preko noći, za to trebate imati plan. Cilj koji želite ostvariti bit će vam motivacija da se potrudite da odvajate novac sa strane za štednju kako biste nakon nekog vremena realizirali svoj cilj.

Vrijeme potrebno za realizaciju ovisi o tome koliko novaca sa strane možete mjesečno odvojiti da biste si mogli priuštiti ono što ste si zacrtali. Sve ovisi o visini vaših mjesečnih primanja, ali i o vašim troškovima koje imate na mjesečnoj razini.

Štednja uz pomoć dodatnih i većih zarada

Štednja se može realizirati i na način ako vaša mjesečna primanja nisu dovoljna, da počnete dodatno zarađivati uz redovan posao, te taj novac stavljati sa strane. Danas online postoje razne web stranice na kojima se oglašavaju građani koji obavljaju razne usluge i na taj način dodatno zarađuju ili im je to osnovna zarada od koje žive.

Dodatna zarada se može ostvariti obavljanjem usluga prema vašim znanjima i vještinama, kao što su web dizajn, pisanje tekstova, usluge šetanja i čuvanja kućnih ljubimaca, soboslikarske usluge, te druge brojne usluge koje možete dogovarati online a isporučivati bilo online ili uživo ovisno o usluzi koju pružate.

Dodatna zarada kao baza da se stvori štednja je odličan način ukoliko ne želite mijenjati posao samo zbog veće plaće jer ste zadovoljni i sa tvrtkom i sa poslom koji radite, no svjesni ste da za svoj posao i ne možete tražiti povišicu koja bi bila nerealna samo zato što vama treba dodatan novac.

Štednja uz pomoć smanjivanja troškova

Štednja se može ostvariti i na način da smanjite troškove koji su vam nepotrebni jer trošite više nego zarađujete, te ćete se dovesti u jednom trenutku da ćete se previše zadužiti. No, prije nego se previše zadužite razmislite o opciji kao što su brzi krediti jer oni predstavljaju jedan način štednje iako za taj način štednje plaćate cijenu novca, kamate za period dok koristite taj novac.

Ako ipak shvatite da su neki vaši troškovi zapravo odraz vašeg stila života i da biste mogli neke troškove smanjiti, to je svakako bolji put nego nastaviti trošiti i ulaziti u zaduživanje. Ako tako razmišljate štednja vam kuca na vrata.

Možda živite u iznajmljenom stanu u elitnom kvartu i to stanu koji je prevelik za vaše potrebe, pa je cijena najma i režija takvog stana visoka, možda bi preseljenje u manje skuplji kvart u stan manje kvadrature bio isplatljivija varijanta. Možda previše izlazite i previše novaca trošite na nepotrebnu odjeću i obuću koju plaćate skupo samo zbog brenda, razmislite plaćate li ime ili kvalitetu, a možda i tu ima prostora za smanjivanjem troškova. Sami odlučite koje svoje troškove možete smanjiti i što plaćate a zapravo vam ne treba, iznenadit ćete se gdje vam novac curi a da toga niste ni svjesni.

Tagovi:

Više članaka

Koji su uvjeti za dobivanje online pozajmice?

Koji su uvjeti za dobivanje online pozajmice?

Kada govorimo o osnovnim kriterijima za dobivanje online pozajmice, prvo je bitno razumjeti da su online pozajmice postale popularne zbog svoje brzine i jednostavnosti procesa. No, unatoč tome, postoj

Zajmovi za kupnju nekretnine: Što trebate znati

Zajmovi za kupnju nekretnine: Što trebate znati

Kada razmišljate o kupnji nekretnine, jedan od ključnih koraka je razumijevanje različitih vrsta zajmova koji su vam dostupni. Zajmovi za kupnju nekretnine dolaze u mnogim oblicima i svaki od njih ima