Koliko se čeka isplata prve mirovine

Koliko se čeka isplata prve mirovine

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 26.11.2021 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn, uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koliko se čeka isplata prve mirovine zakonski rok

Koliko se čeka isplata prve mirovine propisano je zakonom i to u roku od maksimalno 60 dana. Međutim, u praksi se nerijetko dešava da veliki broj novih umirovljenika čeka na isplatu prve mirovine i dulje od zakonom propisanog roka.

Zakonski ukoliko Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje ne može izdati konačno rješenje za isplatu mirovine mora izdati privremeno rješenje za mirovinu. Ukoliko vam prestane radni odnosi i predali ste svu potrebnu dokumentaciju za mirovinu, ukoliko ne dobijete konačno ili barem privremeno rješenje nećete imati primanja u u tom prelaznom periodu. Zato je potrebno da vrlo rano predate potrebnu dokumentaciju.

Prema privremnom rješenju zapravo se isplaćuje akontacija mirovine i kada dobijete konačno rješenje tek ćete tada imati finalnu odluku o visini svoje mirovine.

Nerijetko se dešava da budući umirovljenici dok čekaju ili konačno ili privremeno rješenje su prisiljeni prijavljivati se na zavod za zapošljavanje kako bi imali barem nakakva primanja do prve isplate. Koliko se čeka isplata prve mirovine uvelike ovisi gdje ste ostvarili svoj staž i po kojoj osnovi ste radili.

Koliko se čeka isplata prve mirovine ako ste bili obrtnik ili slobodna profesija

Koliko se čeka isplata prve mirovine ako ste svoj staž odradili kao obrtnik ili neka od slobodnih profesija posebna je kategorija. Naime, i obrtnici i slobodne profesije tokom svog radnog vijeka samostalno uplaćuju doprinose i poreze u državni proračun.

Dešava se da osobe koji su bili obrtnici i slobodni profesionalci čekaju duže nego osobe koji svoj staž odradili u nekoj tvrtki. Potrebno je dosta vremena da porezna uprava provjeri i pošalje potvrdu mirovinskom zavodu da su svi doprinosi i porezi (uključivo i prirezi) uredno plaćeni.

Pogotovo ako obrtnik i slobodni profesionalci predaju zahtjev za mirovinom početkom godine, tada čekaju duže. Zašto? Vrlo jednostavno, tek u veljači ili u ožujku se objavljuje visina prosječne plaće za prethodnu godinu. A upravo visina prosječne plaće za prethodnu godinu je mirovinskom zavodu bitna za izradu kalkulacije vaše mirovine i potrebno je da bi se kompletiralo vaše rješenje za mirovinu.

Koliko se čeka isplata prve mirovine za obrtnike i slobodne profesije dakle ovisi o vašim redovnim uplatama, o tome koliko je porezna uprava brza u dostavljanju potvrde, ali i o trenutku u godini kada predajete zahtjev za mirovinom.

Koliko se čeka isplata prve mirovine ako ste radili u inozemstvu

Koliko se čeka isplata prve mirovine ako ste radili u inozemstvu ovisi o više utjecaja. Moguće je da ste samo dio staža radili u inozemstvu, ostatak kao obrtnik ili se bavili slobodnom profesijom. Kako smo već opisali koje poteškoće se mogu pojaviti kod ostvarivanja prava na mirovinu temeljem rada kao obrtnik ili slobodne profesije, dodatno se može zakomplicirati ukoliko ste radili u inozemstvu.

Postoje zemlje u koje naši građani već tradicionalno odlaze na inozemni rad kao što su Njemačka, Austrija i Švedska. Kod ovih zemalja već postoji ustaljeni protok informacija između mirovinskog naše zemlje i mirovinskog tih zemalja.

Međutim, postoje zemlje kod kojih se dokumentacija čeka ponekad i više od godinu dana. To su zemlje bivše Jugoslavije, naročito Srbije koja pokriva i Kosovo, Francuska, Italija i Velika Britanija. Naš zavod za mirovinsko ne može donijeti ni konačno ni privremeno rješenje sve dok ne dobije podatke od inozemnih zavoda za mirovinsko.

Koliko se čeka isplata prve mirovine ako ste staž ostvarili u potpunosti ili djelomično u inozemstvu dakle uvelike ovisi koliko brzo će podaci o visini vaših inozemnih primanja stići u naš zavod za mirovinsko.

Tagovi:

Više članaka

Pozajmice do 5000 kuna

Pozajmice do 5000 kuna

Ukoliko vam hitno treba novac radi rješavanja kakvog financijskog problema, pozajmice do 5000 kuna bi mogle biti idealno rješenje za vas. Radi se o ne toliko velikom iznosu koji vam može

Pozajmice isplata isti dan

Pozajmice isplata isti dan

Ako ti se pojavi kakav iznenadni račun jer ti se auto pokvario ili se suočiš s nekom drugom financijskom krizom, možda će ti brzo zatrebati kakav dodatni novac ili gotovina da središ kra

Kako doći do novčane pozajmice

Kako doći do novčane pozajmice

Novčane pozajmice su odličan način kako da dođete do brzog izvora novca ili pak da se rješite duga. Ako se pitate kako doći do novčane pozajmice, moramo vas u samom startu obavijestiti da posto