Koliko traje plinska boca

Koliko traje plinska boca

Koliko traje plinska boca od 45 kg

Koliko traje plinska boca od 45 kg? Plinska boca od 45 kg mogla bi trajati manje od 22 dana ili do 489 dana ili više. Plinska boca od 45 kg (plinska boca od 45 kg) trajat će oko 6-7 tjedana u kućanstvu od 4 osobe koje koriste plin za kuhanje i toplu vodu. To se temelji na uštedi vode za tuširanje i tuševima od 8-10 minuta. To bi moglo malo pasti zimi, jer je dolazna voda hladnija. Na primjer, obitelj sa 4 osobe s kućom s 3 spavaće sobe koja koristi prijenosni grijač od 25 MJ, poput Rinnai Avenger 25, imat će plinsku bocu od 45 kg koja će izdržati oko 2 tjedna po zaista hladnom vremenu, uključujući kuhanje i toplu vodu. Jedan par bi u hladnijim mjesecima plinsku bocu od 45 kg potrošili otprilike u 16 tjedana za samo kuhanje i toplu vodu, u ovom se slučaju definitivno isplati uzeti toliku kilažu s obzirom koliko traje plinska boca. To uključuje i 2-3 tjedna kada dodamo upotrebu za grijanje cijele kuće s 3 spavaće sobe po hladnom vremenu, jer grijanje ne ovisi o broju ljudi.

Naravno, ako imate tinejdžere koji se tuširaju sat vremena ili koristite stare tuš glave s punim protokom, vaša će potrošnja biti veća. Druge varijable poput klime, izolacije, vanjske temperature, unutarnje postavljene temperature, veličine prozora, vremenskih pojasa, prozorskih obloga, podnih obloga, visine stropa i stila podova također mogu utjecati na vašu upotrebu.

Koliko traje plinska boca od 9 kg

Ako vas zanima koliko traje plinska boca od 9 kg koja se najčešće stavlja u korištenje kod vanjskih plinskih roštilja. Plinska boca od 9 kg trajat će oko 7 do 8 dana, kuhajući obrok dnevno na roštilju s 4 plamenika, pod pretpostavkom jednosatnog kuhanja po obroku. Plinska boca od 9 kg (vrtni plin) trajat će oko 29 sati kada se kuha s malim kompaktnim roštiljem s 2 plamenika koji se koristi na visokoj temperaturi. Koliko traje plinska boca u roštilju ili grijaču, ovisi o veličini plamenika. Trajat će još duže na nižim postavkama ili ako je uključen samo jedan plamenik.

Terasa na plin (20 lb) trajat će 12 sati s grijačem na vrt od 35 MJ. To se temelji na korištenju postavke HIGH i trajat će duže ako se odbije. Mali stolni grijač trajat će oko 36 sati na plinskoj boci od 9 kg. Plinska boca od 9 kg za roštilj trajat će 6, 5 sati s velikim roštiljem s 4 plamenika. Koliko dugo traje plinska boca, ovisi o ocjeni potrošnje plina, u MJ ili BTU, roštilja ili grijača na terasi koji se koristi.

Koliko traje plinska boca i kako ju uštedjeti

Kako koristiti manje plina kod kuće i koliko traje plinska boca, sve to ovisi o ocjenama učinkovitosti uređaja. MJ ulazi i kW izlazi su izravno povezani, ali na njih utječe učinkovitost uređaja. Na primjer, grijač od 25MJ s 5, 8 zvjezdica ima snagu od 6, 2kW. Sada, ako računate, dijeleći 25MJ ÷ 3, 6MJ, očekivali biste da će snaga biti 6, 94kW, a ne 6, 2kW. Razlika je u tome što je s 5, 8 * grijač 89, 3% učinkovit. Nijedan plinski aparat nije 100% učinkovit, zbog čega imamo sustav ocjenjivanja zvjezdicama koji ocjenjuje relativne performanse različitih modela.

Kako, na primjer, izračunati koliko grijač troši i koliko traje plinska boca za njega? Plinski grijač s 5, 8 * 5, 8 * koji radi na maksimalno postavljeno trajat će otprilike 147 sati na plinskoj boci od 45 kg (45 kg boca za UNP), na temelju izračuna potrošnje UNP plina. To znamo jer plinska boca od 45 kg (boca za LPG od 45 kg) sadrži 2200 MJ. Matematika je sljedeća: 2200MJ ÷ 15MJ = 147 sati. Međutim, ovaj isti grijač, kada je postavljen na nisko, troši 6, 0 MJ. Dakle, ako ga upotrebljavate samo na niskom, trajat će 367 sati (2200MJ ÷ 6MJ = 367 sati). Kako bi većina ljudi mijenjala postavke, ovisno o temperaturi, plinska boca trajat će između 147 i 367 sati. Dakle, ako grijač upotrebljavate četiri sata svake večeri, očekivali biste da vam plinska boca traje od 37 do 92 dana. Ne zaboravite pomnožiti rezultate s 1, 044 (4, 4%) za plinsku bocu od 47 kg propana.

Tagovi:

Više članaka