Posudba novca bez ugovora

Posudba novca bez ugovora

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:49
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Ako vas zanima posudba novca bez ugovora, ovo morate znati

Novac je nešto do čega svi pokušavamo doći što je moguće bezbolnije i brže. Ipak, svako stjecanje novca razlikuje se u svojoj naravi i svrsi. Ako vas slučajno zanima posudba novca bez ugovora, morate imati nekoliko stvari na umu. Prije svega, posudba novca je pravno netočan termin. Ne radi se o posudbi već o zajmu, koji je u tom slučaju besplatan. Ugovor o posudbi je pak sasvim drugi pravni institut, kod kojeg posuditelj predaje posudovniku neku stvar na besplatnu upotrebu. Objekt posudbe su stvari koje su nepotrošne, dok je novac potrošna stvar. Nadalje, prilikom uzimanja zajma bez ugovora, tj. posudba novca bez ugovora kako ste do sada pogrešno mislili, sklapanje ugovora u pisanoj formi nije nužna pretpostavka valjanosti pravnoga posla. Drugim riječima, vi možete sklopiti zajam bez pisanog traga, tj. bez pisanog ugovora i takav zajam će biti pravno valjan. Ipak, zbog pravne sigurnosti, točnije, zbog lakšeg dokazivanja postojanja ugovorne obveze, uvijek je dobro imati pisani trag i sklopiti ugovor o zajmu na pismeno.

Posudba novca bez ugovora je dozvoljena no morate biti pažljivi

Iako smo u prijašnjem poglavlju rekli da je sitnagma posudba novca bez ugovora pravno nepravilna te da treba glasiti besplatni zajam novca bez ugovora, ipak ćemo koristiti prvotnu sintagmu s obzirom da je uvraženija u svakodnevnom govoru. Posudba novca bez ugovora dakle zvuči jako primamljivo. Ako malo pogledate malo oglase u novinama ili internetu, naći ćete dosta njih koji ih nude. Takvi ugovorni odnosi koji su bez pisanog traga najčešće uključuju i isplate novca s jako nesigurnih računa i od sumnjivih zajmodavaca pa takve ugovorne odnose treba izbjegavati. Ako uvjeti kreditiranja nisu jasno definirani, svaka ugovorna strana si može uzeti za pravo da tumači svoj ugovorni odnos na svoj način, što bi moglo voditi do nesuglasja i u konačnici sudskog spora. Stoga je uvijek najpametnije sklopiti pisani ugovor. Takav ugovor ne treba biti ovjeren kod javnog bilježnika niti treba pretpostavljati kakve dodatne troškove. Može biti i pisan rukom. Ali svakako je dobro da postoji.

Što je posudba novca bez ugovora i koje bolje a slične opcije postoje

Kao što smo naveli u prethodnim poglavljima, posudba novca bez ugovora nije najsretnije rješenje. To sa sobom nosi brojne pravne nesigurnosti, nedovoljnu zaštićenost vaših prava i obveza i tešku dokazivost postojanja ugovora. Stoga je uvijek bolje sklopiti ugovor o zajmu. Ako vas posudba novca bez ugovora mami zbog motiva da ne morate prolaziti kroz dugotrajan i bolan postupak sklapanja ugovora o zajmu kod banke, onda ne brinite. Gotovinski kredit može se dobiti i na druge načine, bez da gubite silno vrijeme na dokumentaciju i birokraciju. Bolja opcija svakako je gotovinski kredit koji se može dobiti putem interneta. Online krediti imaju puno brži postupak njihova sklapanja. Čak u roku istoga dana možete dobiti novac na vaš tekući račun. I u tom slučaju ćete sklopiti ugovor, i on će biti pismeni, ali će se odviti online putem. Time će vaša pravna pozicija biti zaštićena, ali nećete izgubiti silno vrijeme kao što bi ste ga izgubili kod sklapanja ugovora u banci.

Tagovi:

Više članaka

Kako dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako dobiti zajam za kupnju automobila?

Prvi korak u procesu dobivanja zajma za kupnju automobila jest procjena vaših financijskih mogućnosti. Prije nego što se odlučite za zajam, preporučljivo je napraviti detaljan pregled svojih prihoda i