Što su koeficijenti u klađenju

Što su koeficijenti u klađenju

Što su koeficijenti u klađenju?

Mislim da gotovo svaka osoba u Republici Hrvatskoj zna nekoga tko je redovit u kladionicama. Onog lika koji svakih nekoliko dana odlazi u kladionicu uplatit listić, a kasnije s tobom na kavi priča o tome na koje parove je igrao, koliki je koeficijent i priča ti kako će on sad vozit BMW-a jer zna što će se dogoditi. Ja sam se isto našao jako puno puta u toj situaciji, a kako sam muškarac, većina frajera očekuju da nešto znam o tome. I sad puno sam puta poslušao i pravio se da sve kužim premda mi baš ništa nije bilo jasno. Kako ne bih morao upitati nekog lika da mi objasni (jer toliko su nabrijani na to da bi zaboravili na cijeli svijet dok ti sve objasne), odlučio sam samostalno pozabaviti se temom kladionica i nešto naučiti. Dakle, koeficijenti u kladionicama su u principu postotci tvoje vlastite zarade. Ako si uplatio 100 kn na određeni listić i taj listić ispadne dobitan, a tvoje je koeficijent 2.30, onda će ti kladionica isplatiti 230 kn. Koeficijenti su vrlo jednostavni.

Što su koeficijenti i kako shvatiti što ti priča frend s kvarta?

Koeficijenti u kladionicama su dakle samo postotak dobitka za onoga tko je uplatio listić. No, treba isto tako znati da postoji puno više caka u kladionicama i drugih stvari koje zvuče u startu komplicirano, no zapravo su vrlo jednostavne. Čuli ste više puta o tome kako je netko “odigrao više parova”. Parovi su u principu utakmice. Ako je igrao Chelsea vs Juventus, onda je to jedan par. Momak koji je kladio na taj par vjerojatno je stavio da će: 1. pobijediti Chelsea, 2. pobijediti Juventus 3. da će biti izjednačeno. U kladioničarskim terminima kada netko “stavi x na par” to znači da je stavio da će utakmica završiti neriješeno, odnosno izjednačeno. Sve ove sitnice naučio sam na Germaniji koja ima vrlo korisne vodiče za svakog laika (baš poput mene) koji se ne razumije u klađenje. Teme su razne: od casino igara, kako igrati poker, što su koeficijenti i još mnogo toga. Germanija si je svakako dala truda da objasni laicima poput mene ove osnove kladioničarski pojmove.

Koeficijenti u klađenju – uvijek budi spremna/an!

Možda te uopće ne zanimaju koeficijenti niti imaš ikakve tendencije kladiti se, no informacije poput ovih mogu ti možda jednom pomoći u životu. Ne, ne mislim da će ti pomoći ako ćeš biti ostavljena na pustom otoku pa će tvoje znanje povijesti Dinama pomoći tebi i frendici da preživite. Mislim na neke malo specifičnije situacije, primjerice kad neki lik koji ti se dopada samo skače oko neke glupače koja pojma nema, a ti mu uletiš i kažeš da je svatko idiot tko je igrao x na Real – Dinamo. Na takve situacije mislim. Germanija ti tu može pomoći: da postaneš vješta čak i u temama o kojima ništa ne znaš, ali pomoću Germanije možeš složiti dvije rečenice koje imaju smisla čisto kako bi dobila pozornost od osobe čiju pozornost i želiš! Koeficijenti, iksevi, listići i sve to možda te ne zanimaju, ali ako zanima tog kvartovskog dečka koji ti se sviđa, zašto ne?

Tagovi:

Više članaka

Gdje kupiti kuhinju

Gdje kupiti kuhinju

Kuhinja se može opisati kao centar naših domaćinstva. Njen odabir je svakako jedan od najuzbudljivijih, ali isto tako i najkreativnijih projekata u kojima možemo uživati. Odabir kuhinje može bi

Kako gatati sa običnim kartama

Kako gatati sa običnim kartama

Čitanje karata ili tarot općenito zahtijeva visoku koncentraciju, kao i posvećivanje učenju i razumijevanju. Kako započeti gatanje? Ako ste novi u svijetu čitanja karata, tada se morate upoznati sa sa