Zašto biste uvijek trebali imati cvijeće u svom domu

Zašto biste uvijek trebali imati cvijeće u svom domu

Tri razloga zašto je potrebno imati cvijeće u domu

Znamo da biljke čine dom sretnijim i ugodnijim. I dok dodavanje samo nekoliko biljaka u naš dom može promijeniti izgled, bitno je naglasiti da se cvijeće ne koristi samo u dekorativnu svrhu. Zašto bi uvijek trebali imati cvijeće u domu? Donosimo vam tri glavna razloga radi kojih ćete se zamisliti. Biljke nas umiruju. Brojna istraživanja su pokazala kako se osjećamo opuštenije ako boravimo u prirodi. Razlog tome je zelena boja koja umiruje naš mozak, što znači da sa samo par zelenih biljaka u domu donose smirenosti.

Biljke/cvjetovi se također mogu smjestiti u bilo koji kutak doma. I dok mnogi misle kako biljke trebaju svjetlo i kako uvijek moraju biti u centru pažnje, to nikako nije istina. Biljke mogu transformirati izgled vašeg doma. Svojim izgledom određeni cvjetovi mogu podići prostoriju i pružiti “ono nešto”. I dok postoje brojne teorije koje naglašavaju da određeno bilje zahtijeva puno brige, istina je da se svaka biljka može odabrati po načinu održavanja. U slučaju da niste fan kućnog bilja ili cvijeća, tada će buketi ruža poslužit kao privremeni ukras doma.

Cvijeće i njegova korist u životnom prostoru

Znamo kako razno cvijeće i razno bilje ima umirujući efekt, no ovo nije njihova jedina korist. Zašto bi trebali imati barem jednu biljku u prostoriji u kojoj boravimo? Biljke su prirodni pročišćivači zraka, što znači da nas spašavaju od raznih kemikalija s kojima smo svakodnevno okruženi. Osim navedenog, one također pomažu u održavanju vlage u prostoru. Ljiljani, aloe vera, krizanteme ili bambus su savršeno bilje za navedeno. Osim što je navedeno bilje oku ugodno, zasigurno će doprinijeti vašoj kvaliteti života.

Biljke nam pomažu da bolje spavamo. Spomenuli smo kako određeno cvijeće i bilje ima pozitivan efekt na smirivanje, ali osim toga ono nam može pomoći da pomoću tog smirivanja lakše zaspimo. Lavanda, jasmin i gardenija su biljke koje su poznate po svom intenzivnom mirisu, a upravo je taj miris ključan faktor za dodatno smirivanje. Biljke mogu utjecati na vaše blagostanje. od davnina se smatra kako su biljke u jednu ruku duhovne poveznice. Kao što znamo cvjetovi su oduvijek bili dio velikih životnih događanja poput rođenja, vjenčanja ili smrti. Studije čak pokazuju da bolesni ljudi koji su u blizini biljaka ili vrta se brže i sretnije oporavljaju od ostalih.

Cvijeće i feng shui

Ako postavite cvijeće u vašem domu lijepo i pravilno, ono ne samo da može promijeniti energiju u prostoru, već i podiže raspoloženje i volju. Prema poznatom feng shui-ju cvijeće i razne biljke mogu privući sreću, ljubav i blagostanje u naš dom. Primjerice ako postavite dvije ruže u vaš dnevni boravak možete privući romansu i uzbudljiv ljubavni život. Ruže je potrebno mijenjati točno svakih 27 dana i ljubav će pokucati na vrata. U slučaju da ste u romantičnoj vezi, tada umjesto ruža postavite suncokrete.

Suncokreti privlače uspjeh i osjećaj blagostanja. Prema feng shui stručnjacima, ako postavite orhideju na stol u vašoj blagovaonici cvjetovi će privući bogatstvo. Općenito se smatra da zeleno bilje u domu označava bolje zdravlje. Što ako želite privući sreću? Tada je samo potrebno postaviti bilo koju biljku s crvenim cvjetovima s lijeve strane ulaznih vrata. Danas možete pronaći brojne interesantne knjige na ovu tematiku. U zaključku, biljke su puno više nego sami puki ukras u našem domu, one su dio našeg života.

Tagovi:

Više članaka