Arapsko proricanje sudbine

Arapsko proricanje sudbine

Arapsko proricanje sudbine i najpoznatiji proricatelji

Na Bliskom istoku za arapsko proricanje sudbine koriste tarot karte koje se čuvaju u crvenim kutijama, čitaju talog kave i kupuju proročanske pjesme srednjovjekovnih mudraca. U Iranu gatare koriste jyotish (“znanost o svjetlu”), praksu povezanu s astrologijom za koju se kaže da potječe iz Perzije. Umm Hussein, iračka gatara, koja pomaže osobama u pronalaženju izgubljenih, kaže da provodi istrage bilježeći nestanak i vrši arapsko proricanje sudbine, a zatim spava s papirićem ispod jastuka na kojem je ime nestale osobe.

U procesu koji može potrajati od nekoliko dana do nekoliko tjedana, mjesto nestale osobe na kraju joj dođe u snu. Ali al-Bakri, irački gatar i astrolog, vodi televizijsku emisiju Ti i sreća na iračkoj državnoj televiziji Al-Iraqiya TV, astrologiji i numerologiji kako bi pružio savjete o problemima u braku, poslovnim i drugim dnevnim problemima koje su pozvali gledatelji.

To je standardni bočni izlet za novopridošle emigrante, koji uključuje uzbudljiv pothvat u nepoznati dio grada, obično stariji, često siromašniji. Klasična fatta7a govorit će samo arapski, tako da dekodiranje njezinih poruka uvelike ovisi o vašim dvojezičnim prijateljima. To je puno lokalne boje za nekoliko JD-a, uz šalicu mutne turske kave koja se baca besplatno.

Arapsko proricanje sudbine pomoću kave

Mnogi su na Bliskom istoku barem jednom u životu bili kod fatte7a ili gatare – kao povremenu posjetu, za jednokratnu šalu ili zato što nismo uspjeli pobjeći neobičnoj tetki koja tvrdi da jest “dodir” i zaviri u našu iscijeđenu šalicu kave nakon svake gozbe. Niste kavopija, a zanima vas arapsko proricanje sudbine? Postoje i drugi načini zavirenja u nepoznato. Listovi čaja mogu zamijeniti mljevenu kavu. Čitanje karata postoji stoljećima, vjeruje se da je započelo u srednjovjekovnom Egiptu. Mnogi su marokanski “mističari” koji vas dočekuju na ulicama u Baladu (u centru grada), daju vam nekoliko besplatnih poruka izvana uz arapsko proricanje sudbine, a zatim prelaze na punija čitanja uz cijene koje su također izvan ovog svijeta!

Što je za vas u šalici kave? Ispijanje kave često se pretvara u čitanje šalica za Arapkinje, gdje budućnost predviđa talozi koji ostanu u šalici. Vjeruje se da je započeo s poznatim bljutavim pivom od Turaka, nakon što se piće popije, šalica se preokrene i dobiveni uzorci mljevenja pročitaju. Pa je li ovo savršeno ljubavno podudaranje?

Arapsko proricanje sudbine iz dlana

Ruke gore! Arapsko proricanje sudbine čitanjem dlanova datira od 3000 godina u Perziji i Mezopotamiji. Temelji se na činjenici da su otisci ruku jedinstveni, čak se i naša desna i lijeva ruka razlikuju. Ne oslanja se na “šesto čulo”, već uključuje tumačenje linija, neravnina i nabora kako bi se moglo reći budućnosti i čak predvidjeti datum smrti! Pa hoću li živjeti do mirovine? Budućnost nije besplatna! Neke gatare, obično marokanske, patroliraju starim gradskim ulicama zaustavljajući prolaznike, pričajući priče o prošlosti neznanaca, pokušavajući izvući novac za njihove mistične poruke. Zavirit će vam u oči, zgrabiti ruku ili vas zamoliti da sjednete kako bi mogli baciti školjke radi boljeg pogleda u nepoznato.

Islam se ne slaže kada je u pitanju arapsko proricanje sudbine jer se vjeruje da je budućnost isključivo u Božjim rukama. Islam ima negativan pogled na praznovjerja jer nema znanstvenu i logičku osnovu, a za važna pitanja u svom životu odbačen je od strane islama. Islam potiče ljude da imaju pozitivan pogled na svoj život i budućnost. Ako gatanje prouzrokuje štetu, prema islamskom zakonu će se smatrati grijehom.

Tagovi:

Više članaka

Što je velika arkana

Što je velika arkana

Tarot je naziv seta izduženih igraćih karti koje se koriste kako bi se odgovorilo na svako pitanje klijenta, te otkrilo što ih sve očekuje u nadolazećoj budućnosti. Neovisno tome koja je tema p

Najpoznatiji kampovi na Jadranu

Najpoznatiji kampovi na Jadranu

Kamp Omišalj je jedan od najpoznatijih kampova na Jadranu. Nalazi se na otoku Krku, u mjestu Omišalj, udaljenom samo nekoliko kilometara od glavnog grada otoka, Krka. Kamp Omišalj je idealno mjesto za

Turističke atrakcije u blizini Zadra

Turističke atrakcije u blizini Zadra

Zadar je grad koji se nalazi na sjeverozapadnoj obali Jadranskog mora u Hrvatskoj. Okružen je brojnim turističkim odredištima, od kojih su neka od najpopularnijih u Hrvatskoj. U blizini Zadra nalaze s