Arapsko proricanje sudbine

Arapsko proricanje sudbine

Arapsko proricanje sudbine i najpoznatiji proricatelji

Na Bliskom istoku za arapsko proricanje sudbine koriste tarot karte koje se čuvaju u crvenim kutijama, čitaju talog kave i kupuju proročanske pjesme srednjovjekovnih mudraca. U Iranu gatare koriste jyotish (“znanost o svjetlu”), praksu povezanu s astrologijom za koju se kaže da potječe iz Perzije. Umm Hussein, iračka gatara, koja pomaže osobama u pronalaženju izgubljenih, kaže da provodi istrage bilježeći nestanak i vrši arapsko proricanje sudbine, a zatim spava s papirićem ispod jastuka na kojem je ime nestale osobe.

U procesu koji može potrajati od nekoliko dana do nekoliko tjedana, mjesto nestale osobe na kraju joj dođe u snu. Ali al-Bakri, irački gatar i astrolog, vodi televizijsku emisiju Ti i sreća na iračkoj državnoj televiziji Al-Iraqiya TV, astrologiji i numerologiji kako bi pružio savjete o problemima u braku, poslovnim i drugim dnevnim problemima koje su pozvali gledatelji.

To je standardni bočni izlet za novopridošle emigrante, koji uključuje uzbudljiv pothvat u nepoznati dio grada, obično stariji, često siromašniji. Klasična fatta7a govorit će samo arapski, tako da dekodiranje njezinih poruka uvelike ovisi o vašim dvojezičnim prijateljima. To je puno lokalne boje za nekoliko JD-a, uz šalicu mutne turske kave koja se baca besplatno.

Arapsko proricanje sudbine pomoću kave

Mnogi su na Bliskom istoku barem jednom u životu bili kod fatte7a ili gatare – kao povremenu posjetu, za jednokratnu šalu ili zato što nismo uspjeli pobjeći neobičnoj tetki koja tvrdi da jest “dodir” i zaviri u našu iscijeđenu šalicu kave nakon svake gozbe. Niste kavopija, a zanima vas arapsko proricanje sudbine? Postoje i drugi načini zavirenja u nepoznato. Listovi čaja mogu zamijeniti mljevenu kavu. Čitanje karata postoji stoljećima, vjeruje se da je započelo u srednjovjekovnom Egiptu. Mnogi su marokanski “mističari” koji vas dočekuju na ulicama u Baladu (u centru grada), daju vam nekoliko besplatnih poruka izvana uz arapsko proricanje sudbine, a zatim prelaze na punija čitanja uz cijene koje su također izvan ovog svijeta!

Što je za vas u šalici kave? Ispijanje kave često se pretvara u čitanje šalica za Arapkinje, gdje budućnost predviđa talozi koji ostanu u šalici. Vjeruje se da je započeo s poznatim bljutavim pivom od Turaka, nakon što se piće popije, šalica se preokrene i dobiveni uzorci mljevenja pročitaju. Pa je li ovo savršeno ljubavno podudaranje?

Arapsko proricanje sudbine iz dlana

Ruke gore! Arapsko proricanje sudbine čitanjem dlanova datira od 3000 godina u Perziji i Mezopotamiji. Temelji se na činjenici da su otisci ruku jedinstveni, čak se i naša desna i lijeva ruka razlikuju. Ne oslanja se na “šesto čulo”, već uključuje tumačenje linija, neravnina i nabora kako bi se moglo reći budućnosti i čak predvidjeti datum smrti! Pa hoću li živjeti do mirovine? Budućnost nije besplatna! Neke gatare, obično marokanske, patroliraju starim gradskim ulicama zaustavljajući prolaznike, pričajući priče o prošlosti neznanaca, pokušavajući izvući novac za njihove mistične poruke. Zavirit će vam u oči, zgrabiti ruku ili vas zamoliti da sjednete kako bi mogli baciti školjke radi boljeg pogleda u nepoznato.

Islam se ne slaže kada je u pitanju arapsko proricanje sudbine jer se vjeruje da je budućnost isključivo u Božjim rukama. Islam ima negativan pogled na praznovjerja jer nema znanstvenu i logičku osnovu, a za važna pitanja u svom životu odbačen je od strane islama. Islam potiče ljude da imaju pozitivan pogled na svoj život i budućnost. Ako gatanje prouzrokuje štetu, prema islamskom zakonu će se smatrati grijehom.

Tagovi:

Više članaka