Kad se oženjen muškarac zaljubi u drugu

Kad se oženjen muškarac zaljubi u drugu

Oženjen muškarac se može zaljubiti u drugu ženu

I dok za neke brak znači zauvijek, kod nekih zauvijek znači dok se ne krene razvijati određena potreba, potreba za ponovnom slobodom. Oženjeni parovi bi trebali biti vjerni jedni drugima, no ponekad se pojavi potreba koja je neobjašnjiva partneru. Kako priznati drugoj polovici da vam nedostaje uzbuđenja, avanture, osjećaja poželjnosti? Mnogi će pokušati razgovorom dočarati svoje osjećaje, dok će mnogi isto tako radije se odlučiti navedeno potražiti van braka. Zašto se oženjen muškarac odlučuje na prijevaru?

Prvi razlog je iz emocionalne potrebe. Čak i da žena zadovoljava sve njegove potrebe, muškarac će podsvjesno to tražiti negdje drugdje. Drugi razlog je emocionalno zadovoljstvo. Ako muškarac traži uzbuđenje van braka, to je znak da nije zadovoljan s emocionalnom situacijom u braku. Emocionalnu potrebu vežemo za priznanje, dok emocionalno zadovoljstvo vežemo za osjećaj ispunjenosti. Treći razlog je nezadovoljstvo u intimi. Oženjen muškarac će često potražiti seks van braka jer mu je potrebno nešto novo, potreban mu je osjećaj uzbuđenja i poželjnosti sa strane drugih žena. Sve navedeno donosi jačanje samopouzdanje muškarca, ono što mnogi izgube kada uplove u sigurnu luku.

Kako prepoznati da li oženjen muškarac vara?

Stručnjaci za veze tvrde kako svaka treća osoba u braku stekne potrebu za varanjem. Da li je moguće unaprijed znati da li će vas suprug prevariti? Istraživanja kažu da. Iako se mnogi odgovori na ovakvu tematiku odnose na sakrivanje, odlaženje van, promjene u izgledu, često dopisivanje i tako dalje, stručnjaci objašnjavaju kako stvari idu još dublje. Što vam govori njegovo djetinjstvo, odrastanje? Muškarci koji su izašli iz razorenih obitelji su često imali teže djetinjstvo, što je pridonijelo osjećaju nesigurnosti i krivnje. Muškarac koji je doživio rastavu roditelja ili neku drugu obiteljsku traumu će sigurno za odraslog života tražiti validaciju mnogih žena.

Što govori njegovo ponašanje? Da li je vaš oženjen muškarac varao i prije braka? Da li je koristio aplikacije za upoznavanje i priznao da je uživao u pažnji drugih žena? Ukoliko su odgovori da, moguće je da će isti scenarij ponoviti i sada. Što se muškarcu događa u životu? Poput žena, muškarci isto tako vole osjećaj sigurnosti i bliskosti. Ukoliko oženjen muškarac primijeti da ne može sve podijeliti sa svojom partnericom, potražit će drugu osobu kojoj se može požaliti. Je li se brak promijenio? U teoriji brak je savršena zajednica između dvoje ljudi, no u praksi on zahtjeva mnogo rada i iskrenosti. Najveći problem nastaje kada se supružnici krenu shvaćati zdravo za gotovo, jer upravo ovdje se gasi sva čar između dvoje ljudi.

Kako se oženjen muškarac ponaša prema ljubavnici?

Postoji mišljenje kako će se oženjen muškarac prema svojoj ljubavnici odnositi kao prema drugoj opciji jer su mu ipak žena i obitelj na prvom mjestu. Ovo ne mora biti istina. Oženjen muškarac će često razviti ljubav prema ljubavnici, jer dobiva sve ono što mu brak ne donosi. Postavlja se pitanje da li je vrijedno riskirati brak i sigurnost radi osjećaja pažnje? To je veoma teško pitanje. Mnogi misle kako su ljubavnici samo flert, osobe koje su tu da ispune naše potrebe i želje koje ne dobivamo u braku. U stvarnosti, oni ponekad mogu biti spas i otvoriti nam oči.

Kako će se muškarac u braku odnositi prema svojoj ljubavnici? Pošto je riječ o novoj vezi, sve kreče ispočetka. Navedena osoba će dobivati potrebnu pažnju, darove, ono najbolje od muškarca. Da, postoji mogućnost da će se ponekad naći u drugom planu, no muškarac koji razvija ljubav a ne samo potrebu će dobro razmisliti o tome što mu je zapravo prioritetno. Iako varanje nikada nije opravdano, mnogi od nas će se pronaći u situaciji gdje preispitujemo svoje emocionalne potrebe. Često zaboravljamo da su muškarci isti poput žena, potrebna im je pažnja, ljubav, i stabilnost kako bi se osjećali poželjno i voljeno.

Tagovi:

Više članaka