Kako otvoriti i registrirati opg

Kako otvoriti i registrirati opg

Zatražite kreditAKCIJA! BESPLATAN kredit za NOVE korisnike do 400 € sa rokom otplate do 30 dana. Bez naknada, jamca i skrivenih troškova. Posudiš 400 € - vratiš 400 €

Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti i registrirati opg po zakonu

Želite se baviti vlastitom poljoprivrednom proizvodnjom? Razmišljate o otvaranju svog vlastitog opg-a? Niste upoznati sa navedenim pojmom i ne znate kako otvoriti i registrirati opg po zakonu? Onda ste na pravom mjestu jer će vam ovaj tekst odgovoriti na to kako otvoriti i registrirati opg po zakonu.

Prvo što zakon o opg-u regulira je to da vlasnik svakog opg mora imati prebivalište na teritoriju Republike Hrvatske, iznimno to mogu biti osobe koje imaju prebivalište u nekoj drugoj zemlji članici Europske unije. Zakona nadalje regulira i trajanje rada opg-a, naime, opg se ne može otvoriti za obavljanje samo sezonskih poljoprivrednih radova, već mora raditi kontinuirano tijekom čitave godine. Svaki opg mora imati navedene proizvodne resurse koje koristi, bili oni u vlasništvu opg-a ili pak iznajmljeni.

Zakon regulira i to da sva oprema i sredstva koja se koriste na opg-u za poljoprivrednu proizvodnju mora zadovoljavati minimalne tehničke standarde. Svaki opg po zakonu ima mogućnost obavljanja i dodatne djelatnosti uz primarnu poljoprivrednu proizvodnju. To najčešće bude bavljenje turističkim djelatnostima. Naime, vlasnici spajaju svoju poljoprivrednu proizvodnju i turizam na način da svoje proizvode nude turistima na svojim opg-ima.

Kako otvoriti i registrirati opg savjeti

Nakon što detaljno proučite zakon o opg-ima, ostaje vam još saznati kako se opg otvara korak po korak. Kako otvoriti i registrirati opg savjeti će vam pomoći da u najkraćem roku otvorite svoj opg. Svaki tvrtka ili obrt mora imati svoj bankovni račun pa tako i opg. Stoga svaki vlasnik mora otvoriti bankovni račun za svoj opg.

Nakon otvaranja bankovnog računa, vlasnik je dužan podnijeti zahtjev za upis svog opg u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Za to postoji posebni formular koji se zove Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Opg je potrebno prijaviti i poreznoj upravi, kako bi vaš opg bio vođen u evidenciji poreznih obveznika na dohodak. Opg, baš kao i svaka tvrtka ili obrt mora imati svoj pečat, koji se izrađuje tijekom prijave poreznoj upravi.

Potrebno se prijaviti i zavodima za mirovinsko i zdravstveno osiguranje zbog evidencije o statusu osiguranja i kako bi se znalo kada su počela ta ista osiguranja. Nakon što se registracija obavi, svaki opg dobiva svoj matični identifikacijski broj, dok vlasnik dobiva karticu opg-a. Kako otvoriti i registrirati opg savjeti se odnose i na to da svaki opg angažira knjigovođu kako bi bio siguran da opg posluje po svim pravilima.

Kako otvoriti i registrirati opg s dodatnom turističkom djelatnosti

S obzirom da raste trend u potražnji za ruralnim turizmom veliki broj ljudi zanima kako otvoriti i registrirati opg s dodanom turističkom djelatnosti. Iako su dopuštene dodatne djelatnosti na opg-u pa tako i turističke, potrebno je znati koje se sve turističke djelatnosti mogu obavljati. Naime, to je propisano zakonom o turističkim uslugama. Prema tom zakonu opg može obavljati čitavi niz turističkih usluga.

Te usluge se mogu podijeliti u nekoliko skupina. Prva skupina se odnosi na to da turisti mogu sudjelovati u svim procesima poljoprivredne proizvodnje, npr. branje voća i povrća do hranjenja životinja na opg-u. Lov i ribolov spadaju u drugu skupinu, dok u treću skupinu spadaju ostale usluge, od vožnje bicikla, jahanje pa sve do iznajmljivanja smještaja. Vlasnici na svojim opg-ovima mogu pokazivati i stare obrtničke djelatnosti.

Važno je napomenuti da sve osobe koje pružaju turističke usluge na opg-u moraju biti za to kvalificirane. Ukoliko imate još pitanja vezana za to kako otvoriti i registrirati opg s dodanom turističkom djelatnosti obratite se Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribolovu i ruralnom razvoju i oni će vam odgovoriti na sva vaša pitanja.

Tagovi:

Više članaka

Koliko gotovine trebam držati u banci

Koliko gotovine trebam držati u banci

Pitate se da li je banka najbolje mjesto gdje vaša gotovina treba biti? Odgovor je vrlo jasan, najsigurnije mjesto za vašu gotovinu je banka. Iako nećete dobiti velike kamate na svoj nov

Koliko biste trebali uštedjeti svaki mjesec

Koliko biste trebali uštedjeti svaki mjesec

Htjeli biste uštedjeti nešto novaca i znate zašto vam štednja treba, imate cilj koji želite ostvariti. Na primjer želite uštedjeti novac za neko putovanje o kojem razmišljate već neko vrijeme no nikak

Najbolje aplikacije za uštedu novca

Najbolje aplikacije za uštedu novca

U današnje vrijeme kada je u zadnjih nekoliko godina život se preselio online, od privatnih stvari, kupovina, do poslovnih situacija, rastuću inflaciju koja vodi recesiji, praćenje trošk