Kako preboljeti prekid

Kako preboljeti prekid

Postoji li način kako preboljeti prekid?

Zaljubljenost je jedno od najblaženstvenijih, najsvrsishodnijih i najispunjavajućih stanja u kojima čovjek može biti. Čovjek zna provesti i cijeli život tražeći svoju srodnu dušu, osobu koju može voljeti i s kojom može dijeliti život. Upravo zato što se toliko pozitivni epizeti pripisuju osjećaju zaljubljenosti, obrnuto proprcionalno tomu, prekid veze, tog blaženog stanja, je jedan od najtežih perioda u čovjekovom životu. To je brodolom, eksplozija, kaos. U jednom trenutku nalaziš se usred univerzuma u kojemu ti ništa više nije jasno, ništa više nema smisla. Kontrola nad vlastitim emocijama više ne postoji, hrana nema isti okus, sunce ne sija jednako jako kao prije i jedino o čemu se pitate jest kako preboljeti prekid? Kako izaći iz tog turobnog stanja u kojem se nalazite? Iako se u tom trenutku sve čini bezizlazno, postoje načini kako preboljeti prekid, makar trenutno možda ni ne želite čuti o njima. Probajte im, međutim, dati šansu, te u idućim poglavljima pročitajte kako najbrže prebroditi taj težak period.

Kako preboljeti prekid ako si muškarac?

Postoje određene biološke razlike između muškaraca i žena zbog kojih ćemo ovu tematiku promatrati odvojeno po pitanju spola subjekta koji prolazi kroz prekid. Naime, žene su po prirodi emotivnije od muškaraca te lakše izražavaju emocije. Od muškaraca, s druge strane, društvo očekuje da sve stojički podnose, da ne pokazuju emocije i da budu “čvrsti”. Takvo drušveno očekivanje uvelike otežava položaj muškarca tokom prekida jer nemogućnost izražavanja osjećaja i prizanja sebi i drugima da si loše čini cijelu situaciju još gorom. I muškarci moraju znati kako preboljeti prekid što lakše pa u nastavku iznosimo neke savjete koji djeluju. Najprije, prihvatite svaki poziv na druženje. Okupirajte um druženjem s ljudima da što manje mislite na bivšu. Dapače, a i vezano za početak ovog teksta, pričajte s ljudima oko sebe o stvarima koje vas muče. Izrazite svoje osječaje koliko god to zbog socio-psiholoških faktora bilo teško. Rezultat bi vas mogao iznenaditi! Jedan od načina kako preboljeti prekid jest i ovaj: tjelovježba! Posvetite se treningu u kakvoj god formi vam on najviše odgovarao. Gibanje tijela u raznim smjerovima, povećavanje pulsa i naprezanje mišića luče hormone sreće u tijelu i podižu cjelokupno raspoloženje. Isprobajte!

Kako preboljeti prekid ako si žena?

Postoje određeni savjeti specifični za ženski spol koji bi ženama u toj najtežoj fazi života trebale pomoći. Postoje nekoliko stvari koje možete napraviti, stvari koje su specifično vezane za žene, a da dokazano pomažu. Evo kako preboljeti prekid ako ste žene: Drastična promjena frizure! Novi izgled može značiti novi početak, novo poglavlje, vaš nov samoidentitet. Takvu frizuru neka prati i rješavanje svih stvari koje vas podsjećaju na bivšega. Možete i okrečiti stan ako vam je životni prostor toliko okaljan vječnim podsjetnicima na njega. Takav skup promjena može napraviti efekt promjene paradigme, ponovnog rođenja, gdje misao na bivšega više ne postoji! Drugi savjet je: briga o tijelu i zdrava prehrana. Krenite jesti organsku zdravu hranu, priredite si kupku, odite u wellnes ili na manikuru ili pedikuru. Jednom riječi: tetošite se. Vi ste kraljica svog života, slavite život i sebe. To je jedan od dobrih načina kako preboljeti prekid, isprobajte ga!

Tagovi:

Više članaka

Izgubljeni snovi: Kada ljubav ostaje samo u mašti

Izgubljeni snovi: Kada ljubav ostaje samo u mašti

Izgubljeni snovi: Kada ljubav ostaje samo u mašti često su popraćeni dubokim osjećajem nostalgije i čežnje za onim što je moglo biti. Ti neostvareni scenariji u kojima su dvoje ljudi zajedno sretni, p