Kako reći roditeljima da sam trudna

Kako reći roditeljima da sam trudna

Kako reći roditeljima da sam trudna, a i dalje sam u pubertetu?

Pubertet je izazovno vrijeme za mlade adolescente. Osim brojnih promjena koje se događaju na tijelima curica i dječaka, prve promjene kreću i na ljubavnom planu. Naime, to je vrijeme kad veliki broj adolescenata doživi i osjećaj prve zaljubljenosti. Neke od tih zaljubljenosti mogu završiti i vezom. Neke od tih veza, pak, mogu završiti neželjenom trudnoćom. Ukoliko dođe do toga, djevojčice se često znaju pitati: kako reći roditeljima da sam trudna. S obzirom da je Hrvatska i dalje dosta konzervativna zemlja, dijete začeto izvan braka predstavlja svojevrsnu tabu temu. Upravo zato, adolescentima je teško priznati roditeljima da će njihovo dijete koje vjerojatno još nije ni krenulo samo zarađivati, dobiti vlastito dijete. Ako se djevojčice pitaju: kako reći roditeljima da sam trudna? , vjerojatno zamišljajući njihovu reakciju u najgorem mogućem scenariju, imajte na umu sljedeće. Vjerojatno je reakcija roditelja koju vi zamišljate puno gora nego što će ona u stvarnosti biti. U nastavku ćemo vam iznijeti neke savjete kako što bezbolnije saopćiti roditeljima tu, ustvari sretnu, vijest!

Kako reći roditeljima da sam trudna na najbolji način

Test za trudnoću pokazao je da si trudna. Prvi osječaji su neočekivanost, strah, panika, nemoć. Vjerujemo da se tako osječaš i to je skroz prirodno. Međutim, situacija nije nimalo teška kao što se na prvi pogled čini. Iako se odmah pitaš kako reći roditeljima da sam trudna, probaj ostati smirena i ne razmišljati o tom scenariju sada. Iako trudnoću nisi planirala, te iako roditelji trenutno ne očekuju da si trudna, upravo taj događaj, rođenje dijeteta odnosno unuka, može biti jedan od najljepših događaja koji vam se dogodio u životu. Čim se pitaš kako reći roditeljima da sam trudna, već postupaš na ispravan način: Svakako je najbolje priznati roditeljima istinu, nego pokušati tajiti to od njih. Dapače, što prije kažeš roditeljima da si trudna, to će biti i veći osjećaj povjerenja koji će oni imati prema tebi. Stoga, čim se smiriš i sabereš, ako procijeniš da je primjeren trenutak i da roditelji ne rade nešto važno, okupi ih u dnevnoj sobi i bez okolišanja im reci svoju vijest. Njihova reakcija možda će te i ugodno iznenaditi!

Kako reći roditeljima da sam trudna i kako će oni reagirati na to?

Ako se pitaš kako reći roditeljima da sam trudna, upravo je strah od njihove reakcije razlog zašto osjećaš to što osjećaš. Kada bih samo mogla predvidjeti njihovu reakciju, ili znati unaprijed da će reagirati pozitivno, sigurno bi već sada osjećala znatno olakšanje. Roditelji kad saznaju za trudnoću, često znaju biti iznenađeni, začuđeni, možda i preplašeni. Takve emocije kod roditelja su sasvim normalne. Dapače, stavite se vi u njihovu kožu. Dijete im i dalje ide u srednju školu, ono o čemu roditelji misle da se njihova djeca pitaju je “kako računati derivacije”, a ne “kako reći roditeljima da sam trudna”. Da ste vi roditelj i da vam dijete saopći u toj dobi da je trudno, vjerojatno bi reagirali isto. Međutim, ono što će vjerojatno uslijediti nakon inicijalnog šoka jest njihova bezuvjetna podrška i neopisiva sreća. Dapače, prema istraživanjima koje su provodili na ovu temu, velika većina reakcija roditelja je na kraju pozitivna! Znajte da vas roditelji i dalje vole više od svega na svijetu i da im je stalo do vas što god da se dogodilo. Dapače, svaki roditelj u konačnici priželjkuje dijete, jedino ste ih vi malo iznenadili i ispunili im tu želju prije nego što su očekivali.

Tagovi:

Više članaka

Izgubljeni snovi: Kada ljubav ostaje samo u mašti

Izgubljeni snovi: Kada ljubav ostaje samo u mašti

Izgubljeni snovi: Kada ljubav ostaje samo u mašti često su popraćeni dubokim osjećajem nostalgije i čežnje za onim što je moglo biti. Ti neostvareni scenariji u kojima su dvoje ljudi zajedno sretni, p