Ovo su najčešći razlozi zašto vam banka odbije isplatiti kredit

Ovo su najčešći razlozi zašto vam banka odbije isplatiti kredit

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:28
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Možda u banci ne dobijete uvijek odgovor zašto vam nije odobren kredit

Bankarske kreditne procedure znaju biti vrlo zamršene i komplicirane od kojih građane u potrazi za kreditom glava zaboli. Predate kreditni zahtjev i sve tražene, mukotrpne papire, strpljivo čekate odobrenje i onda dobijete odbijenicu. Tražite objašnjenje, no, možda u banci uvijek ne dobijete odgovor zašto vam nije odobren kredit, a to vas ljuti. Zar je onda čudno što su gotovinski krediti nebankarskih kreditnih kuća toliko popularni i traženi i sve više građana se okreće kreditima bez papirologije i čekanja.

“Vrijeme je novac”, a izgubljeno vrijeme je dvostruko skuplji novac. Mogli su vam u banci odmah pri predaji zahtjeva za kredit reći da vam je po njihovim kriterijima upitna kreditna sposobnost, ali nisu, jer i ako vam ga ne odobre, naplatit će barem obradu kredita. A što sve banke provjeravaju prije odobrenja kredita mnogim građanima nije uvijek posve jasno. I kao što često banke uvijek traže još neki dodatni papir ili potvrdu, tako nađu i druge razloge za odbijanje.

O čemu sve ovisi vaša kreditna sposobnost da bi vam bio odobren kredit

Da ne bi gubili vrijeme i živce informirajte se o čemu sve ovisi kreditna sposobnost da bi vam bio odobren kredit. Banka provjerava jeste li zaposleni za stalno ili tek na određeno vrijeme, jeste li već u kreditu, otplaćujete li ga redovito, da li ste ranije imali kredite koje ste neuredno otplaćivali (to se zove kreditna povijest), jeste li bili nekome jamac ili sudužnik i teče li otplata kredita za koji ste jamčili uredno bez zastoja.

Banka si uzima za pravo da provjeri i ostala dugovanja po vašem računu, imate li odobreni minus po vašem tekućem računu, koliki i mate li nedozvoljenih prekoračenja tog minusa, a provjeriti će i vašeg poslodavca, njegovu solventnost i njegova dugovanja i eventualne blokade. Za banku su to sve faktori rizika zbog kojih vam može uskratiti odobrenje za kredit, a da vam ne daju jasno objašnjenje zašto ga niste dobili. Banka neće riskirati s nikim čija otplata kredita može doći u pitanje.

Ako ste na crnoj listi odmah zatražite nebankarski kredit

Nećete vjerovati ali banka razmatra i vašu stručnu spremu, radni staž i koliko ste puta bili pod ovrhom ili u blokadi kao faktore kreditnog rizika. Ako ste na crnoj listi odmah zatražite nebankarski kredit, jer ga u banci ne možete dobiti. Jednako je i ako ste pod ovrhom ili ste ostali bez posla ili radite na određeno radno vrijeme i nisu vam produžili ugovor. I ako ste u premaloj mirovini banci niste zanimljivi jer je i kod vas otplata upitna.

Nebankarske kreditne kuće imaju daleko jednostavniju i puno fleksibilniju kreditnu proceduru jer se cijelo kreditno poslovanje odvija online putem, bez papirologije i birokratskog kompliciranja. Internetski kredit je spas za sve one građane koji na drugačiji način ne mogu doći do gotovine, a najbolje od svega je brzo odobrenje i isplata odmah. Nebankarske kreditne kuće ne poznaju i ne koriste riječ odbijenica jer uvijek postoji način da dođete do novca koji vam je nužno i hitno potreban.

Tagovi:

Više članaka

Kako dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako dobiti zajam za kupnju automobila?

Prvi korak u procesu dobivanja zajma za kupnju automobila jest procjena vaših financijskih mogućnosti. Prije nego što se odlučite za zajam, preporučljivo je napraviti detaljan pregled svojih prihoda i