Ovo su najčešći razlozi zašto vam banka odbije isplatiti kredit

Ovo su najčešći razlozi zašto vam banka odbije isplatiti kredit

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:07
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Možda u banci ne dobijete uvijek odgovor zašto vam nije odobren kredit

Bankarske kreditne procedure znaju biti vrlo zamršene i komplicirane od kojih građane u potrazi za kreditom glava zaboli. Predate kreditni zahtjev i sve tražene, mukotrpne papire, strpljivo čekate odobrenje i onda dobijete odbijenicu. Tražite objašnjenje, no, možda u banci uvijek ne dobijete odgovor zašto vam nije odobren kredit, a to vas ljuti. Zar je onda čudno što su gotovinski krediti nebankarskih kreditnih kuća toliko popularni i traženi i sve više građana se okreće kreditima bez papirologije i čekanja.

“Vrijeme je novac”, a izgubljeno vrijeme je dvostruko skuplji novac. Mogli su vam u banci odmah pri predaji zahtjeva za kredit reći da vam je po njihovim kriterijima upitna kreditna sposobnost, ali nisu, jer i ako vam ga ne odobre, naplatit će barem obradu kredita. A što sve banke provjeravaju prije odobrenja kredita mnogim građanima nije uvijek posve jasno. I kao što često banke uvijek traže još neki dodatni papir ili potvrdu, tako nađu i druge razloge za odbijanje.

O čemu sve ovisi vaša kreditna sposobnost da bi vam bio odobren kredit

Da ne bi gubili vrijeme i živce informirajte se o čemu sve ovisi kreditna sposobnost da bi vam bio odobren kredit. Banka provjerava jeste li zaposleni za stalno ili tek na određeno vrijeme, jeste li već u kreditu, otplaćujete li ga redovito, da li ste ranije imali kredite koje ste neuredno otplaćivali (to se zove kreditna povijest), jeste li bili nekome jamac ili sudužnik i teče li otplata kredita za koji ste jamčili uredno bez zastoja.

Banka si uzima za pravo da provjeri i ostala dugovanja po vašem računu, imate li odobreni minus po vašem tekućem računu, koliki i mate li nedozvoljenih prekoračenja tog minusa, a provjeriti će i vašeg poslodavca, njegovu solventnost i njegova dugovanja i eventualne blokade. Za banku su to sve faktori rizika zbog kojih vam može uskratiti odobrenje za kredit, a da vam ne daju jasno objašnjenje zašto ga niste dobili. Banka neće riskirati s nikim čija otplata kredita može doći u pitanje.

Ako ste na crnoj listi odmah zatražite nebankarski kredit

Nećete vjerovati ali banka razmatra i vašu stručnu spremu, radni staž i koliko ste puta bili pod ovrhom ili u blokadi kao faktore kreditnog rizika. Ako ste na crnoj listi odmah zatražite nebankarski kredit, jer ga u banci ne možete dobiti. Jednako je i ako ste pod ovrhom ili ste ostali bez posla ili radite na određeno radno vrijeme i nisu vam produžili ugovor. I ako ste u premaloj mirovini banci niste zanimljivi jer je i kod vas otplata upitna.

Nebankarske kreditne kuće imaju daleko jednostavniju i puno fleksibilniju kreditnu proceduru jer se cijelo kreditno poslovanje odvija online putem, bez papirologije i birokratskog kompliciranja. Internetski kredit je spas za sve one građane koji na drugačiji način ne mogu doći do gotovine, a najbolje od svega je brzo odobrenje i isplata odmah. Nebankarske kreditne kuće ne poznaju i ne koriste riječ odbijenica jer uvijek postoji način da dođete do novca koji vam je nužno i hitno potreban.

Tagovi:

Više članaka

Kako izabrati najboljeg kreditnog posrednika?

Kako izabrati najboljeg kreditnog posrednika?

Kada se odlučite za uzimanje kredita, važno je pronaći najboljeg kreditnog posrednika koji će vam pomoći u procesu. No, kako izabrati najboljeg kreditnog posrednika? U ovom članku, pružit ćemo vam sav

Koliko gotovine trebam držati u banci

Koliko gotovine trebam držati u banci

Pitate se da li je banka najbolje mjesto gdje vaša gotovina treba biti? Odgovor je vrlo jasan, najsigurnije mjesto za vašu gotovinu je banka. Iako nećete dobiti velike kamate na svoj nov

Koliko biste trebali uštedjeti svaki mjesec

Koliko biste trebali uštedjeti svaki mjesec

Htjeli biste uštedjeti nešto novaca i znate zašto vam štednja treba, imate cilj koji želite ostvariti. Na primjer želite uštedjeti novac za neko putovanje o kojem razmišljate već neko vrijeme no nikak