Što je interkalarna kamata

Što je interkalarna kamata

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:42
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je interkalarna kamata i kako je izbjeći ili smanjiti

Banke imaju puno skrivenih načina za zaradu na svim vašim novčanim transakcijama i to samo zato što vam zataje neke informacije koje trebate dobiti, ali ako ih ne tražite, nikada ih ni ne saznate, a neznanje se skupo plaća. Ako kod podizanja kredita samo šutke platite obračunati iznos interkalarne kamate vi i dalje ne znate što je interkalarna kamata i kako je izbjeći ili smanjiti, a samo zato jer niste pitali ili niste dobili točan odgovor.

Pa onda treba objasniti što je interkalarna kamata, jer krediti bez nje ne postoje. Interkalarna kamata je iznos koji se obračunava na sveukupni iznos kredita po nominalnoj kamatnoj stopi i množi s brojem dana od isplate kredita do dospijeća prve mjesečne rate otplate. Kod manjih kredita to i nisu veliki iznosi, ali kod velikih nenamjenskih kredita ta interkalarna kamata može iznositi i nekoliko tisuća eura što bitno poskupljuje vaš kredit i ima smisla informirati se kako taj iznos smanjiti.

Vaš bankar vam je dužan objasniti što je interkalarna kamata

Sva važna pitanja svom bankaru trebate postaviti već kod ugovaranja kredita i predaje zahtjeva za kredit uz opsežnu dokumentaciju koju ste morali pribaviti. Imate pravo na točne informacije i vaš bankar vam je dužan objasniti što je interkalarna kamata i kako ona može biti manja, ne dajte da vas otpravi samo sa šturom rečenicom “to morate platiti”. Trebate i dodatne informacije kako bi tempirali isplatu kredita i maksimalno smanjili broj dana između isplate kredita i prve rate otplate.

Kada vam treba novac, kada se odlučite za nenamjenski kredit obično ne razmišljate o datumima u mjesecu, važno vam je samo da vam kredit bude što prije odobren i isplaćen. Tek kada banka izračuna interkalarnu kamatu i zatraži da je platite u šoku se počnete pitati što je interkalarna kamata kad je iznos toliko velik, a onda, prekasno otkrijete da prva rata otplate ide tek krajem mjeseca i da vam je interkalarna kamata obračunata za skoro cijeli mjesec.

Što je interkalarna kamata i koliko ona umanjuje vaš kredit

Lijepo ste izračunali koliko novca vam treba i toliki iznos kredita ste zatražili i dobili, ali umanjeno za iznos interkalarne kamate koja se izuzima iz iznosa kredita. Što je interkalarna kamata i koliko ona umanjuje vaš kredit obično saznate na onaj neugodniji način samo zato jer ste zaboravili pitati svog bankara kada banka aktivira mjesečne anuitete otplate, obično je to početkom ili krajem mjeseca, da ste to znali na vrijeme nahsinkronizirali bi vrijeme isplate i prvu mjesečnu ratu otplate.

Možda nije ni lako ni jednostavno uskladiti i naštimati vrijeme isplate kredita i sa datumom prispijeća prve mjesečne rate otplate kredita, ali svaki pokušaj je vrijedan truda, inače ćete na teži način saznati i naučiti što je interkalarna kamata. Dovoljno je da vam vaš bankar da točnu informaciju kada banka aktivira naloge za otplatu kredita, ali ako ne pitate nitko vam to ne kaže, jer banke žive od kamata i neće “piliti granu na kojoj sjede”

Tagovi:

Više članaka

Koji su uvjeti za dobivanje online pozajmice?

Koji su uvjeti za dobivanje online pozajmice?

Kada govorimo o osnovnim kriterijima za dobivanje online pozajmice, prvo je bitno razumjeti da su online pozajmice postale popularne zbog svoje brzine i jednostavnosti procesa. No, unatoč tome, postoj

Zajmovi za kupnju nekretnine: Što trebate znati

Zajmovi za kupnju nekretnine: Što trebate znati

Kada razmišljate o kupnji nekretnine, jedan od ključnih koraka je razumijevanje različitih vrsta zajmova koji su vam dostupni. Zajmovi za kupnju nekretnine dolaze u mnogim oblicima i svaki od njih ima