Tarot da ili ne

Tarot da ili ne

Tarot da ili ne i što trebate znati o tarot kartama

Postoje mnoge vrste Tarot špila i ne postoji standardni broj karata na svim špilima. Dok su vrste karata, odijela i njihova značenja jednaki, ilustracije se uvelike razlikuju. Špilovi se temelje na raznim temama kao što su priroda, životinje, maštarije, zmajevi, itd. Tarot špil čine mala arkana i glavna arkana. Poput običnih karata za igranje, manja arkana Tarot špila uključuje četiri odijela. Umjesto pikova, srca, dijamanata i palica, odijela su štapići, mačevi, šalice i krugovi ili peterokuti. Svaka pristaje i ima značenje s obzirom na specifičan pristup životu. Karte u tim bojama broje se od jedne do 10, a uključuju i dvorske karte – kralj, kraljica, vitez i page. Karte manjih arkana predstavljaju manje, praktične dnevne uspone i padove u životu. Ako se i dalje dvoumite za tarot da ili ne, nastavite čitati.

Glavne arkane nisu povezane s odijelima. Sadrže kartice sa slikama koje predstavljaju principe, koncepte i ideale. Broje se od jednog do 21, s tim da je 22. karta (“Budala”) označena kao nula. Glavne arkane karte predstavljaju snažnu, dugoročnu energiju ili velike događaje u nekom području života. Možda to zagolica vašu maštu i ipak vaše tarot da ili ne prevagne na da.

Tarot da ili ne i što znači raspored vaših izvučenih karata

Prije nego što se dogodi čitanje, osoba koja prima očitanje promiješa kartice. Neki kažu da to energiju te osobe prenosi na špil. Osoba koja prima čitanje također bi se trebala koncentrirati na pitanje ili područje za koje želi vodstvo dok miješa špil. U nekim tradicionalnijim krugovima izvodi se složenije razvrstavanje i razdvajanje karata. Ako ste u nedoumici za tarot da ili ne, morate biti sigurni što biste željeli od vašeg tarot čitanja.

Nakon što se karte promiješaju i kad je špil izrezan, čitač ih raspoređuje u obrazac koji se naziva raspored. Svaka pozicija u namazu ima svoje značenje, a postoji mnogo različitih vrsta rasporeda, od onih koji sadrže jednu kartu do rasporeda koji uključuju svih 78 karata špila. Koji će se raspored koristiti ovisi o čitatelju i određenoj vrsti pitanja ili čitanja. Neki se rasporedi više usredotočuju na određenu vrstu informacija.

Na primjer, jedno širenje može se više koncentrirati na emocionalna pitanja, dok drugo može donijeti više informacija o utjecajima drugih. Jedan od najčešćih rasporeda je keltski križ. Međutim, postoji mnogo više rasporeda za čitanje Tarot karata, a čitatelji ih čak mogu i sami nadoknaditi. Na čitanje možete otići i kao skeptik sa pitanjem tarot da ili ne.

Tarot da ili ne i kako izgleda čitanje karata

Započnite s gledanjem kruga / presjeka. Karte u ovom položaju predstavljaju ono što se događa u vašem životu u vrijeme čitanja. Kada čitanje počne, pitanje tarot da ili ne, više nije na stvari.

Dalje, pogledajte prvih šest karata u parovima. Te kartice daju sliku vaše neposredne situacije. Karte na položaju 1 (središnje izdanje) i položaju 2 (sporedno izdanje koje može biti suprotstavljeno ili pojačano) identificirat će središnju temu čitanja. Karte u položaju 3 (osnovni uzrok koji može biti nesvjesni utjecaj ili dublje značenje) i položaju 5 (vaši stavovi i uvjerenja, svjesni utjecaj, vaš cilj ili alternativna budućnost) predstavljaju stvari koje se događaju u vama na različitim razinama. Karte na položaju 4 (vaša prošlost, utjecaj koji se povlači ili nešto što je već riješeno) i položaju 6 (budućnost ili utjecaj koji se približava ili neriješen faktor) predstavljaju kako ljudi i događaji teku kroz vaš život.

Dalje, pogledajte odjeljak Osoblje za širenje, ponovno uzimajući u obzir karte u parovima. Gledajući karte u položaju 7 (takvi kakvi jeste, kakvi biste mogli biti, dok se predstavljate i takvi kakvi se vidite) i položaju 8 (vaše vanjsko okruženje, tuđe gledište i vas onako kako vas drugi vide) govori vam o vaš odnos sa okolinom.

Na kraju, pogledajte kartu u položaju 10 (ukupni ishod, vaše unutarnje stanje, vaše radnje ili učinci) kako biste vidjeli projicirani ishod. Budući da svaka karta Tarot ima po jednu sliku koja je okrenuta u jednom smjeru, moguće je da će karte biti okrenute u suprotnom smjeru kada ih podijelite. Prema većini izvora, ovo ne mijenja značenje karte, već jednostavno slabi utjecaj značenja. Izazovite sami sebe i prestanite se pitati tarot da ili ne.

Tagovi:

Više članaka