Tko su tarot majstori

Tko su tarot majstori

Tarot i tarot majstori

Da bismo razumjeli tko su tarot majstori prvo trebamo razumjeti što tarot znači, kako i kada je nastao, te kako se stoljećima razvijao. Tisućljećima su ljudi koji su se bavili okultnim stvarima tumačili da tarot potiče još iz doba starog Egipta, čak da potiče iz kabalističkih učenja. Sredinom 15-tog stoljeća u Italiji zabilježeno je da su se pojavile tarot karte koje nisu bile za svrhu igranja već proricanja.

Tarot je učenje koje proriče budućnost, interpretira prošlost i analizira sadašnjost. Tarot karte koje su koristili prvi tarot majstori zadržali su i do danas četiri osnovne boje koje su predstavljale četiri staleža, plemstvo, svećenike, trgovce i ratnike, pa su tako karte i bile obilježene sa štapovima, novčićima, peharima i mačevima.

Majstori tarota su u raznim krajevima razvijali stilove otvaranja tarot karata, pa danas tako su poznati francuski, ciganski i egipatski stil otvaranja tarot špilova. Služeći se raznim vrstama otvaranja majstori tarota mogu tumačiti stanje osobe koja postavlja pitanje te analizirati cjelokupnu energiju osobe.

Vrhunski tarot majstori

Vrhunski tarot majstori će se povezati energetski sa osobom koja traži pomoć i odgovore na svoja pitanja. Osoba treba sa povjerenjem razgovarati sa majstorom tarota. Moguće je da ćete u potrazi za vrhunskim tarot majstorom promijeniti njih nekoliko dok ne pronađete tarot majstora sa kojim ćete kliknuti i to ne zbog odgovora koje želite čuti nego ćete se povezati sa tarot majstorom.

Izuzetno je važno kod tarota da tarot majstori ostvare energetsku vezu sa osobom jer će tada tarot čitanje biti produktivnije. Na taj način će bolje i razumjeti situaciju u kojoj se osoba nalazi, prošlost koju je osoba proživjela, te na temelju toga će lakše tumačiti otvorene karte i proricati buduće događaje u bližoj, ali i daljoj budućnosti.

Do vrhunskog tarot majstora možete doći putem interneta, te ostvariti kontakt internetskim putem, no telefonski kontakt je uvijek bolja varijanta jer kroz vaš glas tarot majstor će osjetiti vašu energiju i kroz razgovor ćete se bolje i razumjeti jer ćete moći odmah postaviti dodatna pitanja ukoliko vam nešto nije jasno u odgovorima koje ćete dobiti od tarot majstora.

Tarot majstori i tarot karte

Tarot majstori u svom učenju tarota koriste se tarot kartama te pomoću njih koriste različite tehnika otvaranja špilova. Te različite tehnike otvaranja špilova zapravo predstavljaju različita tumačenja jer svaka karta na određenoj poziciji ima tumačenje točno određene stvari i osobe. Tarot majstori će odabrati špil tarot karata koji će njemu kao tarot majstoru biti najbolji u skladu sa majstorovim sposobnostima.

Kod klasičnog tarota špil sadrži 78 karata koje su podijeljene u dvije osnovne grupe, Velika i Mala Arkana. Velika Arkana sadrži 22 tarot karte, dok Mala Arkana sadrži 56 karata. Velika Arkana koja se sastoji od 22 tarot karte numerirane rimskim brojevima 0-21, pa tako Velika Arkana započinje kartom obilježenom sa 0 i na njoj se nalazi Luda, dok karta broj 22 ima na sebi Svijet. Svaka od karata ima svoje značenje, a ovisno i o načinu otvaranja to također određuje tumačenje tarot karte.

Iako se zove Mala Arkana ima veći broj karata nego Velika Arkana, čak 56 karata te svaka od njih u određenom otvaranju daje tumačenje vrhunskom tarot majstoru.

Tagovi:

Više članaka