Zašto je dobro imati internet bankarstvo

Zašto je dobro imati internet bankarstvo

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:32
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Internet bankarstvo – kako pristupiti korištenju usluge?

Razvojem tehnologije i interneta kreditne institucije počele su se sve više koristiti blagodatima sigurnih računalnih sustava te su u svoje poslovanje uvele internet bankarstvo. Internet bankarstvo je danas usluga koja je dostupna u svim bankama te se skoro uvijek nudi kao opcija bez naknade za korisnike. Navedena usluga najčešće se pojavljuje u dva oblika odnosno istu je moguće koristiti putem osobnog računala ili putem pametnog telefona. Radi što sigurnijeg pristupa koriste se različite vrste enkripcija pa se tako pri korištenju osobnog računala uz zaporku najčešće pristupa internet bankarstvu umetanjem kartice u čitač (koji je potrebno zasebno kupiti ili ga sama banka daje korisniku besplatno u sklopu svoje usluge) ili se pristupa putem tokena odnosno posebnog uređaja koji svaki puta generira drugačiju zaporku za pristup. Što se pak tiče pristupa putem pametnih telefona, uobičajeno je da se aplikaciji pristupa putem lozinke ili pak otiska prsta. U svakom slučaju potrebno je imati kvalitetu internetsku vezu.

Internet bankarstvo – prednosti

Mnoge su prednosti korištenja internet bankarstva. Jedna od najbitnijih je zasigurno izbjegavanje gužvi i čekanja na šalterima u bankama, pogotovo za jednostavne transakcije poput uplata ili isplata. Sve što je potrebno je dobra internetska veza i ako se npr. koristi mobilna aplikacija internet bankarstva sve se može obaviti i u pokretu. Dakle, internet bankarstvo omogućuje brze i sigurne transakcije uz par klikova bez obzira gdje se nalazili. Nadalje, u današnje vrijeme, osim same mogućnosti plaćanja, putem internet bankarstva moguće je ugovarati i koristit razne druge usluge u ponudi banke pa je tako moguće ugovoriti štednju i to na način da se npr. kod svake transakcije jedna mala svota (koja može biti par eura) stavlja u štednju. Na taj način omogućuje se ljudima da akumuliraju novac u štednju, malim svakodnevnim transakcijama, bez da to uopće financijski osjete. Također su moguće opcije trajnih naloga radi plaćanja režije, moguć je jednostavan i lagan pregled svih transakcija te skeniranje QR kodova za što brže plaćanje računa bez mukotrpnog prepisivanja IBAN-ova i raznih drugih brojeva. Dakle, internet bankarstvo ima brojne prednosti te znatno olakšava svakodnevne transakcije i upravljanje računima.

Internet bankarstvo – zašto ga ugovoriti?

Kada je u pitanju internet bankarstvo, prednosti zapravo uvelike nadmašuju mane. Nedostaci koji se većinom ističu za korištenje ove usluge su zanemarivi. Tako se često zamjera što banka uzima naknadu za svaku transakciju u iznosu od par eura (obično jedna ili dvije), ali kada se uzme u obzir da se ovakvim načinom plaćanja štedi vrijeme, a vrijeme je novac, takve naknade u odnosu na brzinu i dostupnost usluge su zanemarive. Nadalje, što se tiče same sigurnosti, kreditne institucije ulažu ogromne resurse u računalnu zaštitu ovakvih sustav i to ponajprije radi svoje sigurnosti tako da je realno za očekivati da ovakve transakcije uživaju najvišu razinu zaštite koja je dostupna na internetu. Nadalje, kao što je već spomenuto, internet bankarstvo danas je puno širi pojam od samog vršenja transakcija putem interneta. Isto omogućuje ugovaranje raznih usluga bez potrebe odlaska u poslovnicu banke te je moguće ugovoriti štednju pa su tako u nekim bankama i nenamjenski krediti dostupni kao opcija. Štoviše, najnovije aplikacije omogućuju mobilno bankarstvo koje se veže za broj telefonskog operatera i koje omogućuje slanje novca bez ikakve naknade i bez upisivanja broja računa. Sve što je potrebno je imati broj telefona osobe kojoj se šalje novac. Slijedom navedenog, razvidno je da internet bankarstvom svakodnevni život je znatno olakšan, efikasnost je povećana, a sigurnost je na velikoj razini. Stoga, ako još niste nagovorili navedenu uslugu vrijeme je da odete do prve poslovnice i isto učinite već sutra. Nećete požaliti.
Tagovi:

Više članaka

Kako dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako dobiti zajam za kupnju automobila?

Prvi korak u procesu dobivanja zajma za kupnju automobila jest procjena vaših financijskih mogućnosti. Prije nego što se odlučite za zajam, preporučljivo je napraviti detaljan pregled svojih prihoda i