Kako otvoriti obrt

Kako otvoriti obrt

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:49
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti obrt smjernice

Kako otvoriti obrt smjernice će vam biti od velike pomoći kada i ako krenete u otvaranje svog vlastitog obrta. Prva smjernica se odnosi na to da odaberete granu djelatnosti kojom će se vaš obrt baviti. Odabir temeljite na svojim interesima i vještinama, te isto tako i na potrebe tržišta. Da bi vaš obrt imao šanse za uspjeh potrebno je imati pravi poslovni plan.

Dajte si truda prilikom izrade istoga jer to je temelj na kojem će dalje bazirati vaš obrt. Istražite sve što će se ticati poslovanja vašeg obrta. Kada sve to odradite odaberite ime svog obrta. Potrudite se da ime bude inovativno i lako pamtljivo. Ime vašeg obrta može privući određene zainteresirane stranke. Pripazite da takav naziv već ne postoji. Kako otvoriti obrt smjernice se također odnose i na definiranje proizvoda i usluga koje će vaš obrt pružati na tržištu.

Za legalan rad vašeg obrta nabavite sve moguće dozvole i platite sve što država od vas traži da platite kako bi vaš obrt mogao početi sa radom. Za kraj odaberite tržište na kojem ćete plasirati svoje proizvode i usluge. To može biti „stvarno“ tržište ili online tržište, ili čak oboje.

Kako otvoriti obrt i od čega započeti

Sad kad planirate kako otvoriti obrt, možda će vam trebati pomoć u pokrivanju troškova. Naravno, vaše poslovanje može započeti onoliko malo ili veliko koliko želite. No, ako vam je potrebna pomoć u ostvarivanju vašeg obrtničkog posla, možda ćete htjeti potražiti neke mogućnosti financiranja za mala poduzeća. Srećom, postoje vam razne mogućnosti. I upamtite, ono što djeluje za jedan obrt možda neće uspjeti za vaše. Ne žurite sa ovom odlukom i vjerujte svojim predosjećajima.

Započnite sa poslovni zajmovima. Vlasnici novih tvrtki mogu se boriti za dobivanje nekih poslovnih zajmova, poput SBA kredita, ali ako vaše obrtničko poduzeće uspješno posluje već nekoliko godina, možda se kvalificirate za ovu vrstu financiranja. Poslovne kreditne linije su vrsta kredita koja ima veću fleksibilnost od standardnog poslovnog zajma. To je zato što vam poslovna kreditna linija daje određenu svotu novca od koje možete izvući novac kada trebate pokriti troškove poslovnih troškova.

Razmislite o prijavi za poslovnu kreditnu karticu ako planirate kako otvoriti obrt ili ste vlasnik početnog poduzeća s nedostatkom kreditne povijesti ili vremena provedenog u poslu. Možda ćete otkriti da je poslovna kreditna kartica pristupačnija opcija. Da ne spominjem, uvodna APR kreditna kartica od 0% je poput beskamatnog zajma, sve dok uplaćujete sredstva prije završetka uvodne ponude i postavljanja varijabilnog APR-a.

Nadalje, ako vam je potrebna oprema za proizvodnju vaših zanata, poput šivaćih strojeva, možda biste trebali razmisliti o financiranju opreme. Za ovu vrstu financiranja, zajmodavac će vam posuditi novac posebno za financiranje kupnje opreme. Oprema će biti potrebna za kredit, zbog čega je možda lakše ispuniti uvjete za ovu vrstu financiranja. Za potpuno nove tvrtke pogledajte opcije financiranja pokretanja. Možete se kvalificirati za SBA mikrozajam ili poslovnu potporu. Crowdfunding je danas popularna opcija za brzo financiranje pokretanja – posebno za zabavne i kreativne tvrtke temeljene na proizvodima (poput obrtničkog poduzeća).

Kako otvoriti obrt i započeti sa marketinškim prezentacijama

U ovom ste trenutku gotovo prošli naš popis stavki „kako otvoriti obrt“. Stoga, sada kada imate naziv i marku tvrtke, profesionalnu poslovnu web stranicu i znate koje će proizvode prodavati vaše obrtništvo, vrijeme je da počnete širiti vijest kako biste mogli bubnjati stabilnu bazu klijenata. Čvrst poslovni marketinški plan pobrinut će se da temeljito pristupite oglašavanju svog posla.

Dok razvijate ovaj plan, možete razmišljati o tome kako svoju robu moći pokazati na zabavan i primamljiv način. Ako još niste osigurali promociju na društvenim mrežama, to ćete htjeti učiniti sada i početi objavljivati ​​slike svojih jedinstvenih zanata. Instagram i Facebook neće biti odgovarajući za vašu strategiju poslovnog marketinga. Sve u svemu, nakon što savladate kako otvoriti obrt, što se tiče planiranja vaše marketinške strategije i plana prodaje, uzmite u obzir dvije stvari – promociju i pozicioniranje.

Ova dva čimbenika pomoći će vašoj marketinškoj strategiji da uspije. Kako možete uspješno pozicionirati svoje proizvode kupcima: objašnjavanjem onoga što ih čini posebnima i vrijednima. Identificiranje vašeg položaja je ono što je vaša “prodaja”. Jednom kad prodate, to možete koristiti kao osnovu svog promotivnog plana. Krajnji cilj vašeg promocijskog plana trebao bi biti prikazivanje vaših proizvoda pred što većim brojem potencijalnih kupaca.

Na kraju dana, nema sumnje da imate kreativnost, zanos i – što je najvažnije – vještine da svoju zanatsku poslovnu ideju iz snova ostvarite. Osim toga, u ovom ste trenutku spremni za pisanje poslovnog plana, dobivanje pravih dozvola i osiguranja, osiguravanje financiranja poslovanja i naručivanje zaliha.

Tagovi:

Više članaka

Kako dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako dobiti zajam za kupnju automobila?

Prvi korak u procesu dobivanja zajma za kupnju automobila jest procjena vaših financijskih mogućnosti. Prije nego što se odlučite za zajam, preporučljivo je napraviti detaljan pregled svojih prihoda i