Što je internet bankarstvo

Što je internet bankarstvo

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 28.11.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je internet bankarstvo?

Internet bankarstvo možemo opisati kao drugu stranu našeg novca. Poznato kao i mrežno bankarstvo, riječ je o još jednom načinu kako možemo obaviti bankovno poslovanje u bilo kojem trenutku i bilo gdje. Ono je jednostavan način bankarstva u kojem sve svoje transakcije možemo obaviti elektroničkim putem, točnije, preko interneta.

Internet bankarstvo je bankarska platforma koja svojim klijentima omogućuje da obavljaju širok spektar financijskih transakcija uz pomoć službene web stranice banke. Jednostavnije, online bankarstvo omogućuje da upravljate svojim novcem preko mreže. Ono pruža gotovo svaku ulogu kao i poslovnica banke, samo na brži i pristupačniji način. Za razliku od isto tako popularnog mobilnog bankarstva, za internet oblik bankarstva se morate prijaviti putem web preglednika.

Sve što vam treba za prijavu je vaša vjerodajnica ili token, točnije korisnički ID kao i lozinka kako bi pristupili web stranici banke u kojoj jeste. Navedeni oblik bankarstva vam omogućuje da obavljate različite bankovne transakcije putem internet stranice banke s vašim profilom preko vašeg računala. Online bankarstvo vam omogućuje sve, od raspoređivanja isplata vaših kredita, upravljanjem vašim financijama, postavljanje uzajamnih fondova, i to sve bez fizičkog odlaska u poslovnicu.

Internet bankarstvo i koje su prednosti njegovog korištenja?

Prednosti internet bankarstva je svakako njegovo korištenje koje se može odvijati s bilo kojeg mjesta na svijetu. 24 sata dnevno, 365 dana u godini vi možete brže i jednostavnije obavljati svoje transakcije i zaboraviti na bespotrebne odlaske u banku. Prema današnjim statistikama u Hrvatskoj svake godine internet bankarstvo raste za otprilike 20%. Minimalno 30% bankarskih klijenata koriste određene usluge internet bankarstva.

Internet bankarstvo nudi znatne uštede u novcu, točnije dolazi do nižih naknada za provedena plaćanja. Danas kada su mnogi od nas orijentirani na što veće uštede, online bankarstvo još i više dobiva na svojem značaju, i upravo tako ono privlači sve veći broj korisnika. Unapređivanje internet bankarstva se konstantno mijenja, svakodnevno se uvrštavaju nove ponude koje privlače ljude. Koje su najveće prednosti internet bankarstva?

Koristeći ovaj oblik bankarstva vi imate potpunu kontrolu nad svim svojim računima: Tekući, žiro, devizni. Također imate potpunu kontrolu nad transakcijama i u svakom trenutku ste upoznati sa svojim stanjima na računu. Uz online bankarstvo više ne morate ići u banke kako bi platili račune ili kako bi ostvarili transakcije, već sve navedeno možete napraviti iz udobnosti svojeg doma bez bilo kakve novčane naknade.

Internet bankarstvo i kako se prijaviti?

Ako želite brže, jednostavnije i povoljnije voditi svoje financije, plaćati obveze i poslovati s bankom iz udobnosti vašeg doma, tada se morate prijaviti za internet bankarstvo. Kako? Za početak vam je potrebno računalo koje ima pristup internetu i vaš token koji ste dobili pri ugovaranju internet bankarstva. Na internet bankarstvo se prijavljujete preko službene stranice vaše banke, a pri svakoj prijavi ste obavezni unijeti identifikaciju putem tokena.

Ukoliko nemate token a želite pristupiti online bankarstvu, tada ga možete ugovoriti u bilo kojoj poslovnici vaše banke uz većinom preduvjet da imate otvoreni tekući račun. Token je tražen od strane svih banaka kod prijave na online bankarstvo, dok se ponuda odabranih poslovanja uz pomoć njega razlikuje od banke do banke. Online bankarstvo najčešće omogućuje: Uvid u vaše osobne račune, štednje, ulaganja i aktivne kredite.

Možete plaćati račune u Hrvatskoj i van nje, biti informirani o troškovima, kupovati kao i prodavati ili konvertirati inozemne valute, ugovoriti oročenu štednju koja omogućuje stimulativnu kamatnu stopu, savjetovati se s bankarom o temi poput gotovinski krediti. Korištenjem navedenog oblika bankarstva vi štedite svoje vrijeme i novac, ostvarujete praktični oblik poslovanja s bankom, u svakom trenutku imate uvid u svoje financijsko stanje

Tagovi:

Više članaka

Zašto je dobro imati internet bankarstvo

Zašto je dobro imati internet bankarstvo

Razvojem tehnologije i interneta kreditne institucije počele su se sve više koristiti blagodatima sigurnih računalnih sustava te su u svoje poslovanje uvele internet bankarstvo. Internet bankar

Kako osigurati ekran od mobitela

Kako osigurati ekran od mobitela

Današnji su mobiteli skupe igračke, a neki od nas još se sjećaju dana kada su se mobiteli kupovali za puno manje cijene nego danas. Ipak, današnji mobiteli više nisu samo s